Trupul neînsufleţit a lui Zsolt Torok, unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti români, a fost recuperat în zona Vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş. Cel mai probabil, alpinistul a alunecat între stâncile unde a fost găsit.

Torok a murit la vârsta de 45 de ani în urma unui accident suferit în timpul unei escaladări în Munţii Făgăraş.   Alpinistul era singur pe munte când s-a întâmplat tragedia. „A plecat singur de la Bâlea Lac. Urma să se întâlnească miercuri, 14 august, cu nişte prieteni în zona vârfului Negoiu. Azi, când prietenii au ajuns la refugiul Călţun, au găsit bagajul lui acolo şi au dat alarma”, a declarat, pentru „Adevărul”, salvamontistul argeşean Cristian Toma.  

Potrivit salvatorilor montani, cel mai probabil, alpinistul, fiind neasigurat, a alunecat între stâncile unde a fost găsit .   „S-a căutat cu echipe pedestre de salvatori montani şi jandarmi, dar din cauză că stânca era udă din cauza ploii, nu s-a putut merge spre zona unde se bănuia că este. S-a survolat zona cu un elicopter MAI şi a fost reperat la est de Vf. Negoiu, în muchia Fierăstrău.

S-a apelat la un elicopter cu troliu pentru extragere, dar nu s-a reuşit, zona fiind foarte dificilă, cu abrupt stâncos. S-au introdus echipele de salvatori montani pentru a fi coborât până într-o zonă de unde poate fi troliat”, a mai explicat Cristian Toma.

sursa: adev.ro/pwdxxy

Trupul lui Zsolt Torok a fost cu greu extras dintre stânci. Foto: Salvamont Argeş

Recomandările redacției