Fiscul atrage atenția: termen limită pentru depunerea declarației unice

0
581

Fiscul pune în gardă contribuabilii arădeni, vizavi de termenul limită de depunere a declarației unice. Data limită pentru depunerea acesteia este 31 iulie, după cum au anunțat reprezentanții Agenției de Administrare Fiscală Arad.

Contribuabilii trebuie să știe că, prin acest formular se declară, după caz: impozitul pe veniturile realizate din România sau/și din străinătate în anul 2018; impozitul pe venitul estimat a se realiza din România în anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit; venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și  după caz, contribuțiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

„Declarația unică se poate depune prin serviciul Spațiul Privat Virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului «Depunere declarații», disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

De asemenea, «Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice» se poate transmite și prin poștă sau se poate depune la sediul unităților fiscale. Specialiștii ANAF oferă asistență telefonică, în domeniul fiscal sau IT, la numărul 0314039160, pentru completarea și depunerea declarației. În plus, contribuabilii beneficiază de asistență și la sediul unităților fiscale pentru completarea și depunerea online, utilizând calculatoarele puse la dispoziția contribuabililor special pentru acest scop“, a susținut Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al AJFP Arad.

În plus, structurile teritoriale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală organizează, în întreaga țară, întâlniri cu contribuabilii, în cadrul cărora se prezintă tematici din domeniul fiscal, inclusiv tematici dedicate campaniei de depunere a Declarației unice.

Lista întâlnirilor, structurată pentru fiecare Direcție Generală Regională a Finanțelor Publice, este publicată pe portalul www.anaf.ro.

„Precizăm că MFP și ANAF au transmis, prin intermediul unei informări disponibile în contul de SPV al fiecărui utilizator, în rubrica Mesaje, informații detaliate despre depunerea Declarației Unice“, mai precizează reprezentanții Fiscului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.