talmaciuFlautistul arădean Constantin Tălmaciu a fost invitat să susțină un concert în calitate de solist concertist la renumita Catedrală Sfântul Stefan din Viena. Concertul are loc as­tăzi. Va interpreta Suita în si minor de J. S. Bach și va fi acompaniat de Vienna International Orchestra sub bagheta dirijorului austriac Robert Lehr­baumer. Seria concertelor sus­ținute în această Catedrală se bucură de un mare prestigiu, atrăgând un public foarte numeros. Aceeași lucrare va fi interpretată de Constantin Tălmaciu în calitate de solist în data de 28 august la Arad în cadrul sta­giunii Teatrului de Vară.
Constantin Talmaciu s-a născut în anul 1963 în Deleni, în județul Vaslui. În anul 1973 și-a început studiul muzical la Liceul de Muzică din Iași, iar în anul 1986 a obținut diploma de absolvent al Conservatorului de Muzică George Enescu din același oraș.
De la angajarea sa în anul 1987 ca prim flautist în Orchestra Simfo­nică a Filarmonicii de Stat Arad Constantin Talmaciu a desfășurat o intensă activitate solistică și came­rală. Au urmat apariții solistice în aproape toate sălile de concert din România, dar și în străinătate la Budapesta, Solnok, Viena, Baden bei Wien, Dueseldorf, Sevilla, Cordoba, Barcellona, Ferrara, Stockholm. Din anul 1993 Constantin Talmaciu este membru al orchestrei Europasymphony ocupând poziția de prim flautist. De asemenea, este membru al formației camerale Trio Presto. Alături de numeroase înregistrări la radio și televiziune realizate atât în România cât și în Italia, a înregistrat pentru Arte Nova Bertelsmann Muenchen cinci compact discuri în calitate de solist. Începând din anul 1998 Constantin Talmaciu este membru al orchestrei vieneze Wiener Residenz Orchester unde este invitat în mod frecvent să preia partituri solistice.

Recomandările redacției