Flavius Beniamin Moț: „Cred în potențialul acestei zone și am planuri concrete pentru a dezvolta comuna Gurahonț”

2
1272

Acum în prag de alegeri locale, ne-am propus să stăm de vorbă cu unii dintre candidații ce vor primi voturile cetățenilor din județ la scrutinul din 27 septembrie. Astfel, am purtat o discuție cu domnul Flavius Beniamin Moț, candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Gurahonț, care până în prezent a activat în Consiliul Local din comună.

– În primul rând, spuneți-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră.

– Mă numesc Moț Flavius Beniamin, am 38 de ani, sunt inginer licențiat al Facultății de Inginerie „Hermann Oberth” din Sibiu cu specializarea „Calculatoare” și al Facultății de Științe Economice din Sibiu, cu Master în „Managementul Financiar al Organizației”. După absolvirea studiilor am debutat la SC POLISANO SRL din Sibiu ca proiectant sisteme, iar pe urmă am lucrat la SC CONTINENTAL SA ca inginer calculatoare. Fiind fiu al comunei Gurahonț și crezând în potențialul acestei zone, în anul 2007 am hotărât să mă întorc și să-mi aduc și eu aportul alături de generația mea și de alți oameni de bună credință în dezvoltarea și progresul comunei. În acest sens am venit prin concurs la Primăria Gurahonț fiind angajat ca inginer de sistem, iar din anul 2009 și până în 2016 am lucrat ca inspector în cadrul Compartimentului Informatic al Primăriei. În prezent lucrez ca analist programator la Banca Cooperatistă Mureșul Arad și administrator la Tekfort San SRL, unde mă ocup cu instalarea de sisteme de securitate și alte activități informatice în cadrul unor instituții cu care am contract. În toți acești ani am sperat într-o dezvoltare economică și nu numai, a comunei Gurahonț, dar din păcate nu a fost așa cum am dorit. Astfel că am luat decizia de a participa activ la viața politică a comunității, în urmă cu 4 ani, înțelegând că implicarea în viața politică a comunității este și o datorie civică a noastră a tuturor, totodată.

– Sunteți informatician de profesie. Cum ați ajuns să vă mutați la Gurahonț, după ce v-ați specializat la Sibiu și ați lucrat câțiva ani în Sibiu?

– Am copilărit în Gurahonț și iubesc acestă comună! Am luat decizia de a mă întoarce acasă, chiar dacă specializarea și activitatea mea au fost într-un oraș renumit, precum Sibiul, din două motive. Primul, este din punct de vedere personal, m-am întors să fiu aproape de pă­rinții mei și unde între timp m-am căsătorit și am doi copii gemeni minunați, astfel că pot spune că acest loc a devenit pentru mine „centrul pământului”. Al doilea motiv este legat de dorința de a-mi continua meseria, de a implementa experiență acumulată, aici, în Gurahonț. Mărturisesc că încă înainte de venirea mea în Gurahonț, am cunoscut permanent și îndeaproape toate problemele comunei și acestea m-au îndemnat și mai mult să îmi aduc aportul la dezvoltarea acestei zone candidând pentru funcția de primar!

– Ați fost consilier local, timp de un mandat în Gurahonț. Ce piedici ați întâlnit în implementarea unor proiecte, unele chiar vitale?

– În ultimii 4 ani, în care am activat ca și consilier local în cadrul Primăriei Gurahonț, am fost parte importantă a proiectului vizând introducerea rețelei de gaz și, chiar dacă acesta a fost însușit de cei aflați la conducerea comunei, sunt mulțumit că în final a fost implementat, iar comuna Gurahonț face astfel parte, alături de alte comune de pe Valea Crișului-Alb, în proiectul de extindere a rețelei de gaz. Am votat tot ce a fost benefic pentru comuna mea, neținând cont din partea cărui partid vine propunerea – dar, din păcate, partidul aflat la conducere având majoritatea în consiliu (8 consilieri – iar noi, PSD, 4 consilieri), niciunul dintre amendamentele mele sau niciuna dintre propunerile mele nu a reușit să treacă de „mașina de vot” a PNL, dovadă în acest sens stau procesele verbale ale ședințelor Consiliului Local al comunei Gurahonț.

– Cum veți aduce plus valoare, ca primar al comunei?

– Mi-aș dori din suflet să pot demonstra locuitorilor acestei comune că tot ceea ce consider benefic pentru ei și tot ceea ce simt că pot înfăptui prin mijloacele de care dispun, reprezintă oglinda vieții mele personale și profesionale. Respectarea și aplicarea legii sunt repere importante pentru mine. Nu doresc să mai asist pasiv și nemulțumit încă 4 ani la lucrurile pe care le văd în jurul meu și pe care știu că aș putea să le fac mai bine. Să creăm pentru copiii noștri și pentru noi toți un viitor de care să fim mândri, să ne asigurăm o calitate superioară a vieții. Avem nevoie pe de-o parte de un parc amenajat, de locuri de joacă, de o grădință și o școală care așa cum e firesc, să crească nivelul educației, iar pe de altă parte să asigurăm progresul acestei localități prin dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii, care va aduce plus valoare comunei în sine, pentru că o localitate se poate dezvolta numai dacă se dezvoltă și din punct de vedere economic. Părticică cu părticică vom schimba Gurahonțul! Vârsta pe care o am, experiența profesională dobândită, dorința puternică de a reuși și în primul rând credința în Dumnezeu sunt atuuri personale prin care vom da valoare acestei localități și locuitorilor ei!

– Care este programul cu care veți merge în fața cetățenilor?

– Din respect pentru locuitorii comunei Gurahonț, voi ține cont de faptul că o administrație responsabilă și transparentă le spune întotdeauna oamenilor modul în care se cheltuie banii și care sunt prioritățile pe termen scurt, mediu și lung. Obiectivele principale pe care doresc să le implementez vizează crearea unei zone de dezvoltare eco-­nomică, redeschiderea spi­- talului, amenajarea parcului dendrologic si dezvoltarea infrastructurii. Un proiect foarte important ar fi crearea unei zone de dezvoltare economică pentru atragerea de investitori în zonă și crearea astfel de noi locuri de muncă. Un alt proiect la fel de impor­- tant este acela de a readuce la viață fostul Spital Teritorial din Gurahonț și a repune în valoare splendida construcție-palat, de a transforma spitalul în ceea ce merită să fie, pornind de la curățarea, igienizarea, renovarea completă a clădirii și a curții, cu fonduri europene, guvernamentale sau chiar din bugetul local sau și pe bază de voluntariat. Odată repus în valoare ca imobil, spitalul s-ar putea reintroduce în sistem ca centru de permanenţă, combinat cu 2-3 secții necesare sistemului spitalicesc arădean pentru asigurarea serviciilor medicale în folosul exclusiv al cetățeanului. De asemenea, doresc ca parcul dendrologic, aflat nu foarte departe de spital și care, să fie reamenajat de o firmă profesionistă din străinătate sau din noua generație de arhitecți-peisagiști români, ar da astfel Gurahonțului o imagine de comună europeană în cel mai elevat sens al termenului, constituind totodată un loc de odihnă și recreere, atât pentru locuitori, cât și pentru vizitatorii care îndrăgesc zonele turistice. Un obiectiv la fel de important pe care îl am în vedere este infrastructura locală care, în ansamblul ei, trebuie să ne asigure un set minim de servicii publice: sănătate, educație, drumuri, energie termică și electrică, iluminat public, salubrizare, educație și sport.

– Care sunt cele mai stringente probleme în comună, care până acum nu și-au găsit rezolvare, dintr-un motiv sau altul?

– Consider că cele mai stringente probleme ale comunei noastre sunt problema spitalului și a locurilor de muncă. Așa cum spuneam anterior, mă voi implica activ în procesul de redeschidere a Spitalului din Gurahont, care implicit ar conduce și la crearea unor noi locuri de muncă. Totodată, prin dezvoltarea „moștenirii” sociale și economice de care beneficiem în această zonă, prin atragerea și flexibilitatea de care putem da dovadă în încheierea unor parteneriate cu diverși agenți economici, am putea oferi, în acest sens, un cadru și un sprijin mai bun pentru comunitatea locală, în vederea creării unor noi locuri de muncă.

– Sunteți candidatul Partidului Social Democrat pentru un mandat de primar în comuna Gurahonț. Care sunt primele măsuri pe care le veți lua, în funcția de primar?

– Orice măsură, nu doar primele, trebuie să pornească de la părerea fiecărui cetățean. Aceasta trebuie să conteze și este foarte important să ne ascultăm unii pe alții și să găsim soluțiile cele mai bune pentru comuna noastră, în fiecare domeniu. Comuna Gurahonț poate deveni o zonă turistică de valoare în peisajul arădean. Doresc să mă implic si să dezvolt planuri pentru cetăţeni atâta timp cât am votul lor de încredere. Îi asigur pe toţi locuitorii comunei Gurahonț de tot respectul și înalta mea considerație! Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

2 COMENTARII

  1. Va ureaza succes in alegerile locale, cel pe care sper ca nu l=ati uitat, fiindca nici el nu va uita. sper insa ca sa va detasati de ,,indicatiile pretioase” venite de la Bucuresti. Un membru p.s.d. ardelean nu trebuie sa uite cea ce ii scria Ion Slavici lui Nicolae Iorga, acum mai bine de o suta de ani.
    Citez din memorie.,, Si eu sunt mocan, dar am venit aici( adica la Bucuresti n.m.) om facut si nu cred ca trasurile cu cauciuc, hainele dupa ultimele jurnale de moda, distractiile si multe altele, reprezinta ,, dezvoltare economica. Cat priveste cultura, trebuie sa stii, ii scria lui N.I. cei de aici sunt superiori cetatenilor de ,,dincolo.”
    Sper sa putem relua legatura, pe adresa mea pe net: Sohaciu Stefan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.