Un mare merit pentru succesul Șoimilor din prima etapă împotriva Naționalului îl are antrenorul Flavius Sabău, care a știut să gestioneze perfect momentele impor­- tante ale jocului.
În prima repriză, tehnicianul le-a cerut elevilor săi să aibă posesie, să aibă curaj și nu i-a certat când greșeau. Din contră, i-a încurajat să mai încerce cu mai mare atenție. Debutul reprizei secunde i-a prins un pic pe picior greșit pe lipovani. Muștruluiți la pauză de antrenorul Cojocaru, sebișenii și-au dat seama că au cam fost puși la respect de adversar și, la o fază fixă, Filip a fost nevoit să scoată mingea din plasă. Reacția lui Sabău a fost de chemare la luptă, dar cu răbdare, cu construcție și finalizare din preajma careului. Nici nu s-a bucurat la egalare, le-a cerut în continuare băieților să nu se mulțumească cu puțin, iar aceștia l-au ascultat și au întors rezultatul în ultimele minute ale întâlnirii.
La finalul meciului, antrenorul Flavius Sabău a făcut o radiografie corectă: „Puteam să și pierdem sau să facem un egal, dar am fost mai buni și am câștigat. Le-am transmis că doar cu riscuri și curaj putem realiza ceva măreț în viață. Asta le voi transmite și de acum înainte, să nu ne mulțumim cu puțin. M-au nemulțumit primele 10 minute din repriza a doua când am luat și gol, dar mă bucur că la 1-1 nu ne-am pierdut ritmul și am continuat să jucăm destul de bine. Am marcat, am avut ocazii, am trecut peste golul primit. Pentru prima etapă de campionat, ne-am descurcat destul de bine.”
Dacă anul trecut, Sabău l-a sim­țit pe Denis Rusu că poate fi un jucător de valoare, pariul din acest an este juniorul de 19 ani, Ionuț Pașcu. „Mi-a confirmat ceea ce am intuit de acum o lună când am început să mă rog de el să joace mijlocaș de bandă, el neagreând acest post după ce s-a obișnuit pe centru. Dar iată ce execuție de gol a avut din banda dreaptă. De altfel, toți noii jucători aduși în vară au fost aleși cu mare atenție și pot spune că avem un lot așa cum ne-am dorit. Suntem acoperiți cu juniori de calitate și jucători experimentați pe toate posturile, cu plusuri chiar și pe banca de rezerve”, a adăugat Sabău.
Pentru un antrenor de fotbal un meci încheiat este doar începutul pregătirii următorului. „Avem moral ridicat pentru săptămâna viitoare, abordăm meciul de Cupă de la Cermei cu optimism. Apoi, ne deplasăm în necunoscut, la Ocna Mureș, cu dorință de a lega victoriile, însă tot fără Vasiu și Vasinc. Cred că avem destule resurse pentru a suplini absența celor două piese grele din angrenajul echipei, așa cum s-a văzut și astăzi”, a încheiat Sabău.
Despre meci a vorbit și Mădălin Popa, marcatorul golului egalizator: „A fost un meci greu, primele meciuri sunt mai dificile. La 0-1 am discutat între noi că avem puterea să întoarcem scorul, la fel veneau mesajele și dinspre banca de rezervă. Încrederea a fost răsplătită cu trei puncte meritate. Faptul că am revenit este dovada că am muncit bine în perioada de pregătire și avem un lot competitiv. Personal, sunt fericit că am dat gol, mă simt foarte bine, am venit aici pentru a face performanță, sunt jucător de echipă, rolul meu este să dau goluri și pase de gol și am colegi de echipă foarte buni cu care eu cred că vom face un campionat foarte bun. Mă bucur și pentru Pașcu, un junior foarte talentat, care a dat un gol superb și important pentru noi.” Au fost cuvintele mijlocașului orădean sosit la Lipova în acestă vară.

Recomandările redacției