Chiar dacă nu a mai fost diferența din amicalul din vară (5-0), Ineul a fost peste vecinii beleni, nou promovați în Liga a IV-a Arad. Partida nu a avut veleități deosebite, în special prima parte fiind destul de inestetică. Singura emoție trăită până la pauză a fost bara laterală a lui Dan Mâneran, cam puțin în special pentru gazde ce au un lot superior „alb-negrilor”.
Ca și la Sântana, a fost nevoie de pragmatismul lui David Florea pentru acontarea punctelor. Fotbalistul din Gurahonț a deschis tabela cu o lovitură liberă excelent bătuttă de la 25 de metri lateral dreapta aproape de vinclul de la colțul scurt. Era minutul 53, iar oaspeții au fost nevoiți să iasă la joc și chiar au pus probleme la buturile lui Bâtea. De altfel, belenii au lovit o transversală, prin Popa, dar au avut și două goluri anulate pentru un offside și un fault în atac.
Reușita siguranței a venit târziu, mai precis cu 4 minute înainte de final, din penalty. Coraș l-a faultat pe Mâneran în careu și același David Florea l-a bătut pe Semeniuc, care a ales colțul opus celui în care a tras atacantul Ineului.
Zărăndanii urcă pe loc de play-off la finalul etapei a VIII-a, dar Cristian Sculici nu e foarte mulțumit. „Am crezut și eu și băieții în calificarea în «careul de ași» al fazei finale a campionatului județean, dar nu este destul, trebuie să creadă și cei care ne pot ajuta să ajungem acolo. Am legat mai multe victorii, cel care nu se leag[ este jocul. În prima repriză, nu am reușit să ne creăm ocazii foarte mari, doar în a doua am deschis scorul. Ne-am retras și am lăsat adversarilor inițiativa vreo 10 minute, după care am revenit. Nu este suficient, putem mai mult”, a spus la final antrenorul ineuanilor. În schimb, fostul său colaborator pe banca Ineului în eșalonul trei, Costel Filipaș, nu a dorit să vorbească la finalul partidei.
Formații:
Ineu: Bâtea – Fereștean, R. Balint, Teședan, Hulbăr – Dodu (80 T. Mihuț) – S. Balaci, D. Florea, Spătaru (46 gavrilaș), Dan Mâneran – Bârdan (88 Șerban).
Beliu: Semeniuc -Fl. Popa, C. Coraș, Al. Stan, Dobrea (71 G. Feieș) – Purtan, Onoc (88 Mihoc) – Cohan (64 S. Sandu), C. Berar, Ruja – Al. Gligor (81 Cl. Morar).
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Gabriel Hărduț, Florin Vesa
Observatori AJF: Leontin Buda, Gheorghe Sfăt 

Recomandările redacției