De acum e sigur, „Bătrâna Doamnă” se va despărți și de fotbalistul care a dat, poate, cel mai bun randament în toamna dezamăgirilor arădene. Sosit pe 19 septembrie la Arad înainte cu runda numărul 9, Daniel Florea    s-a dovedit principala armă ofensivă a „roș-albilor”. A terminat anul cu 8 goluri în cele unsprezece partide oficiale disputate, în trei dintre ele absentând din pricina unei accidentări la genunchi.
Încă după ultima rundă a anului, remiza albă de la Metaloglobus, înainte ca șefii arădeni să impună politica low-cost, Florea a dat de înțeles că primăvara l-ar putea prinde departe de Arad. Și, așa va fi după ultima discuție cu conducerea clubului, ce a demarat „operațiunea” reducerilor salariale. „Până la bani, care sunt și ei importanți mai ales când ai o familie, copii, îmi doream să obțin rezultatul maxim cu UTA, adică promovarea. Din păcate, acest lucru nu se mai poate întâmpla în acest sezon, iar explicațiile sunt greu de găsit inclusiv de noi, cei care am fost acolo, în miezul problemei. Sigur, eu nu cunosc toate aspectele, fiindcă am venit mai târziu la echipă, poate prea târziu, dar tot ce pot spune este că s-a dorit mult promovarea la Arad. Acum, datele problemei s-au schimbat, mă despart cu regret de UTA, fiindcă deși am petrecut cea mai scurtă experiență a mea la o echipă de fotbal, a fost foarte intensă. Mi-aș fi dorit să iasă altfel această aventură, dar aș reveni într-o zi la Arad pentru a retrăi și mai intens, poate în Liga 1, sentimentele din toamnă. Cu bune, cu rele, specifice cluburilor de tradiție. Mi-aș dori să văd toată emulația suporterilor, a orașului, mai ales când va fi gata stadionul nou. Probabil, acele vremuri nu sunt foarte îndepărtate și… cine știe când aș putea reveni la UTA. Dacă se întâmplă asta, sper să-l reîntâlnesc tot pe domnul Meszar la conducerea clubului. Cu riscul de a-mi pune unii suporteri în cap, vă spun că rar am întâlnit un om ca dânsul în fruntea unui club de fotbal. Aradul și UTA ar avea numai de pierdut dacă domnul Meszar se retrage din fotbal și nu cred că pot fi acuzat că aș avea nu știu ce interese spunând asta”, ne-a mărturisit atacantul de 29 de ani.
Florea nu va mai participa la reunirea de luni a echipei „roș-albe” și este la o semnătură distanță (probabil prin e-mail) de despărțirea oficială de Campioana Provinciei. Apoi: „Sper să-mi găsesc o echipă în străinătate, dar nu voi mai sta atât de mult ca în vară. Dacă nu se concretizează nimic în cel mai scurt timp, probabil că voi sem­na cu o echipă de Liga I”, ne-a mai mărturisit forul campion al României cu Astra Giurgiu.

Recomandările redacției