Printr-o conjunctură nefericită, meciul de retragare a Monikăi Bro­sovszky-Boriga a avut loc la Ti­mi­șoa­ra weekendul trecut. Aradul bas­chet- balistic a avut momentul său de uluială, de lipsă de reacție, dar suflarea fotbalistică a fost ceva mai inspirată. Dacă sâmbăta trecută, cei de la Academia Ladislau Brosovszky și-au arătat considerația față de fosta internațională, de altfel și pre­șe­dintă de onoare a grupării „negru-verde”, astăzi, Minunea Blondă a baschetului românesc a fost onorată de a doua familie a tatălui său.
Brosovszky a dat lovitura de începere a meciului dintre echipa lui Ionuț Popa și Academica Clinceni, iar Codru Grădinariu, directorul ge­neral al „Bătrânei Doamne” i-a oferit două mingi „roș-albe”. Una din flori și cealaltă semnată de actualii componenți ai echipei fanion a Aradului.
Dar, poate, darul cel mai de preț a venit sub forma aplauzelor călduroase a unui stadion întreg și scandările galeriei. „Sunt emoțio­nată și onorată în același timp. Aș fi vrut ca și meciul de retra­gere să aibă loc acasă, la Arad. Eu nu am făcut decât să accept inivitația amabilă a celor de la Timișoara. Sper să nu fiu judecată de iubitorii baschetului și a sportului în general din Arad. Mă bucur că suporterii și cei de la clubul UTA nu m-au uitat și prin mine cinstesc și memoria tatălui meu, care a fost trup și suflet pentru această echipă”, ne-a mărturisit Moni Brosovszky.
La rândul său, Ionuț Popa a avut un mesaj pentru fosta mare bas­chetbalistă a Aradului și a României: „O felicit și pe Monika pentru întreaga ei activitate în sportul arădean, dar sunt de acord cu unii care au spus că retragerea sa trebuia să aibă loc la Arad”.

Recomandările redacției