floriPrimele zile din luna martie reprezintă momentul ideal pentru comercianţii de flori să obţină profit. Toată lumea cumpără simboluri ale venirii primăverii aşa că cei care le vând trebuie să îşi facă stocuri serioase. Pentru a preveni comerţul ilegal, politistii din cadrul Poliției orașului Pecica, au făcut controale în trafic. Aşa au depistat un bărbat din jude-ţul Sibiu în timp ce a transporta cu o autoutilitara, Opel Vivaro, mai multe flori achiziţionate din Olanda, fără a detine acte legale de provenienţă.
Conform Legii, acesta a fost sancţio­nat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei iar întreaga cantitate de flori, peste 6000 de fire de trandafiri, frezii, lalele şi crini au fost ridicate în vederea confiscării.
Şi poliţiştii oraşului Chişineu-Cris au depistat în trafic, un şofer de 31de ani, din judeţul Argeş, care a transportat cu un autoturism cantitatea de 360 kilograme de cafea, diferite sortimente şi peste 7.700 bucăţi de ciocolată, achi­ziţionate din Ungaria, cu scop de comercializare, fără a fi autorizat în acest sens.
Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar cantitatea de cafea şi de ciocolata a fost ridicată în vederea confiscării.

Recomandările redacției