uavSala festivă a Universităţii Aurel Vlaicu din Complexul M a fost, ieri, neîncăpătoare. Studenţi, profesori, autorităţi locale şi numeroşi alţi invitaţi au venit pentru a asista la acordarea titlului de Doctor Honoris Causa prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu şi deputatului Petru Andea.
Prima care a luat cuvântul a fost prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, care le-a transmis celor prezenţi că festivitatea de ieri reprezintă un eveniment deosebit pentru universitate. În continuare, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV, a prezentat invitaţii şi activitatea depusă de Andea şi Georgescu. „Petru Andea este un apropiat al universităţii noastre. Astăzi îl elogiem pentru personalitatea impresionantă pe care o are. Petru Andea a fost întotdeauna un om de nota zece”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. În continuare, după ce a mulţumit conducerii UAV pentru titlul primit, prof. univ. dr. Petru Andea şi-a prezentat disertaţia pregătită pentru această ocazie.
Despre Florin Georgescu, preşedintele Consiliului Academic al UAV a spus că acesta este cunoscut de aproape toţi românii. „Florin Georgescu are o carte de vizită impresionantă. A fost vice-primministru, a fost ministru de Finanţe în două mandate, conducând ministerul timp de patru ani, opt luni şi o săptămână. Va mai trece mult timp până când cineva va conduce atâta timp ministerul de Finanţe”, a afirmat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. La rândul său, Florin Georgescu a mulţumit pentru titlul acordat. „Mă simt deopotrivă emoţionat şi onorat, pentru că este prima mea ipostază într-o asemenea situaţie. Această importantă distincţie o voi păstra la un loc special în inima mea”, susţine Florin Georgescu.

Recomandările redacției