Cu 1851 de minute în 21 de partide, Florin Ilie a fost cel mai folosit fotbalist al
liderului UTA în sezonul de toamnă. Integra­list în 20 de dueluri şi introdus în teren în minutul 39 al duelului cu FC Argeş, fundaşul central i-a devansat în topul minutelor pe Iacob şi Tomozei. „Pentru mine este un lucru îmbucurător pentru că îi mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit să joc toate partidele, nu am avut accidentari sau suspendări şi eu cred ca am fost constant în evoluţii. Din câte îmi amintesc eu, nu am mai fost cel mai folosit fotbalist, dar în ultimii ani am jucat majoritatea meciurilor”, admite utistul.
UTA a cedat în partida cu Rapid, 0-2, la capătul unei prestaţii palide. În Capitală, „roș-albii” au expediat un singur şut pe poartă în cele 90 de minute, iar ocaziile avute pot fi numarate pe degetele de la o mână. „Duelul cu Rapid a fost cel mai slab meci pe care l-am jucat. Important e că am trecut foarte repede peste acea înfrângere. La retur vom avea o ambiţie în plus, vorbeam cu colegii mei, meciul tur puteam să-l jucăm încă o săptămână şi nu puteam să scoatem un rezultat pozitiv. Un meci extrem de frustrant, nu a fucţoonat niciun compartiment”, a adăugat Ilie.
Cu un avans de 4 puncte faţă de CS Mioveni, „Bătrâna Doamnă” conduce ierarhia ligii secunde înaintea sezonului de primăvară. „Per total, cred ca a fost un sezon reuşit. Au fost meciurile acelea din 3 în 3 zile, în care ne-am descurcat foarte bine, chiar dacă am avut un lot redus, doar 18 jucători, am reuşit să trecem cu bine peste acea perioadă. Un sezon reușit, acolo ne este locul, din punctul meu de vedere avem cel mai bun lot. Sper ca până plecăm în cantonament să fie toţi jucătorii accidentaţi disponibili”, a mai punctat fotbalistul de 27 de ani.
Stadionul „Motorul” a găzduit, cu fiecare etapă care s-a scurs, din ce în ce mai mulţi spectatori. Publicul arădean a creat o atmosferă superbă la meciurile din Aradul Nou, iar energia pozitivă i-a ajutat pe fotbalişti să aibă un parcurs aproape perfect. „Ne bucură foarte mult că vin din ce în ce mai mulţi spectatori la stadion, ne ajută foarte mult, ne împing de la spate, sunt al 12-lea jucător. Îmi doresc să fie lângă noi până la final, chiar şi în momentele grele, iar în vară să ne bucurăm împreună pe noul stadion. Presiunea există, mai ales acum, când suntem pe primul loc, e normal ca publicul să fie nemulţumit la anumite faze. Până la urmă, important este să rămână lânga noi”, mai consideră puternicul fundaș al arădenilor.
Laszlo Balint a solicitat în aceasta iarnă două transferuri pentru defensivă, iar conducerea clubului, împreuna cu Bogdan Apostu, i-a înregimentat pe Radu Crişan şi Simo Roumpoulakou. Crişan le va face concurenţă directă lui Florin Ilie şi Cristian Melinte în centrul defensivei.
„Va fi o concurenţă benefică. Am mai jucat împotriva lui Crişan, un fotbalist foarte bun, cum sunt toţi care vin la UTA. Sper să ne ajute, să joace bine, s-a integrat foarte repede şi eu cred că statura lui ne va ajuta în fazele fixe. Sper ca apararea să arate mult mai bune, să primim cât mai puţine goluri, iar cei doi fundaşi (n.a. Roumpoulakou şi Crişan) să creeze concurenţă benefică”, a completat recordmanul utist.
În urmă cu aproape 9 ani, Romania Under 21 întâlnea la Nantes selecţionata omoloagă a Franţei. Ilie a fost titular în centrul defensivei tricolore alături de Muth, iar duelul cu naţionala „cocoşului galic” rămâne un meci de referinţă în cariera.
„Nu prea îi băgai în seama, nu ştiai cine sunt Lacazette, Varane şi Coquelin. Acum, când îi vezi la echipele mari din Europa, te gândeşti că ai jucat și tu la un nivel foarte ridicat cândva”, a încheiat Ilie.
În altă ordine de idei, Florin Ilie este
al VI-lea în topul minutelor jucate de toţi fotbaliştii acestui sezon de Liga a II-a, după Daniel Lung (Metaloglobus), Daniel Vădrariu (CSM Reșița) – ambii integraliști, cu 1890 de mi­nute jucate, Mircea Axente (1889), Călin Jurj (1878) și Alex Cherecheși (1864), toți de la ASU Poli Timișoara.

Recomandările redacției