Florin Iordache anunță o nouă ordonanță şi discuții de modificare pe cele trei legi ale Justiţiei

0
448

Inițiatorul controversatei OUG 13 anuță o nouă ordonanță pe Justiție! Preşedintele Comisiei speciale pentru legislaţia din domeniul justiţei, Florin Iordache, a anunțat că săptămâna viitoare comisia va fi convocată, alături de asociaţiile profesionale ale magistraţilor, pentru a formula propuneri pentru modificarea celor trei legi ale justiţiei.

Propunerile formulate vor fi trimise la Ministerul Justiţiei, pentru a se redacta o ordonanţă de urgenţă. Scopul ar fi includerea în cele trei legi a unor observaţii făcute de Comisia de la Veneţia.

„Am decis ca săptămâna viitoare să invit colegii din comisia specială, asociațiile profesionale, Ministerul Justiției, Parchetul General, CSM, dacă sunt anumite observații pornind de la observațiile Comisiei de la Veneția, sau observațiile care au rezultat în practică, să putem pune, printr-o Ordonanță de Urgență la dispoziția ministerului Justiției, text de lege pentru corelare. Și mă refer aici la câteva observații pe care Comisia de la Veneția le-a făcut”, a declarat, marți, la Parlament, Florin Iordache.

Deputatul PSD a spus și că este de acord cu observația Comisiei de la Veneția cu privire la revocarea membrilor CSM.

„Eu personal îmi doresc un raport favorabil din partea Comisiei de la Veneția, am spus că aceste legi sunt făcute în concordanță cu deciziile Comisiei de la Veneția și dacă sunt necesare corecții, fără îndoială în urma dezbaterilor și observațiilor din comisie să poată fi modificate tocmai pentru ca raportul din luna octombrie al Comisiei de la Veneția să fie unul favorabil. Comisia de la Veneția, în raportul preliminar, ne-a făcut câteva observații, peste 5-6, cred că asupra unuia, sau asupra a două ne putem apleca. Nu puteam interveni pentru că erau deja trecute de CCR și nu mai puteam reveni la legile pe care Parlamentul deja le adoptase. Mă refer la acea prevedere care vizează revocarea membrilor CSM, dacă la numire există un anumit număr de colegi care votează, în oglindă la revocare trebuie să existe același număr, deci această observație a Comisiei de la Veneția este de bun augur”, a explicat Iordache.

Modificările la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară sunt în vigoare din luna iulie, iar  Modificările la Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor şi legea 317/2004 privind CSM urmează să fie promulgate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.