Compromiterea obiectivului pro­movării în acest sezon, încă de la finalul primei părţi a campiona­tului, a dus, în această iarnă, la o serie de schimbări importante în cadrul clubului UTA. Echipa din Arad finanţată cu un milion de euro de primărie şi care joacă la Şiria, fiindcă în propriul oraş nu mai are niciun stadion disponibil unde să poată evolua în Liga a II-a, ar putea, în scurt timp, să aibă noi conducători.
La mijlocul lunii decembrie a anu­lui trecut, după încheierea primei părţi a sezonului, actualii şefi ai „Bătrânei Doamne” şi cei care au condus-o din 2013, atunci când a demarat noul proiect, au făcut o conferinţă de presă în care au anunţat public că Primăria Arad şi Suporter Club UTA (deţinătorii brandului) au fost înştiinţate să caute o nouă conducere. Alexandru Meszar, principalul artizan al reformării clubului arădean UTA, a asigurat că, până la aducerea unei persoane „cu potenţial financiar, care poate asigura un buget pentru salariile şi primele jucătorilor şi angajaţilor şi alte tipuri de cheltuieli care nu pot fi plătite din bugetul asigurat de primărie”, actualii conducători vor asigura interimatul, dar va merge pe o „politică low-cost”.
Astfel, UTA a renunţat în scurt timp după acel anunţ la majoritatea jucătorilor experimentaţi, mulţi dintre ei aduşi special pentru a ajuta la promovare. Branko Grahovac, Sorin Strătilă, Mevlan Adili, Bujamin Asani, Alin Cârstocea, Daniel Florea, Cristian Scutaru, Paul Păcurar şi Tomas Švedkauskas sunt istorie la Arad după ce nu au acceptat noile condiţii financiare ale clubului.
Manea: „Am avut discuții cu domnul Meszar, sper să reușesc să vorbesc și cu primarul Falcă!”
În tot acest timp, de la acea conferinţă din decembrie şi până acum, prima persoană care s-a arătat dispusă să preia UTA a fost agentul FIFA, Florin Manea. Fiul fostului rapidist Nicolae Manea a purtat deja primele discuţii despre „Bătrâna Doamnă”, iar în scurt timp se va deplasa la Arad pentru a se întâlnii cu actualii factori decizionali de la UTA.
Florin Manea a vorbit, la Pro-Sport LIVE, ce planuri are cu UTA. Agentul de jucători spune că vrea ca în cinci ani să câştige Liga 1 cu clubul arădean, dând exemplul Viitorului lui Gheorghe Hagi. „Aş vrea să pot face ceva pentru UTA Arad. Am jucat acolo, am anumiţi parteneri şi sper să pot să ajut. Dacă reuşesc să fac asta, la cum am lucrurile în plan, sper să reuşesc să iau campionatul cu UTA! Singurul lucru pe care mi
l-a lăsat tata e un nume, Manea. Nu mă pot face de râs. Dacă ajung să iau UTA, vreau să fiu numărul unu. Vreau să mă bat cu Gigi Becali. Nu am banii lui, dar şi Hagi l-a bătut cu trei mi­lioane de euro. Am adunat experienţă, am un plan bine stabilit, mă pregătesc de ceva timp. Am bugete, tot, mă pregătesc de trei sau patru ani. La un moment dat vreau să fiu de partea cealaltă a gardului, să vină impresarii la mine şi să negociem. Am dat nişte telefoane, mi-am anunţat intenţia. Am vorbit cu cei de acolo, cu domnul Meszar, sper să reuşesc să vorbesc şi cu primarul Falcă. E a doua mea echipă, după Rapid. Oamenii sunt calmi, oraşul e frumos, m-am simţit extraordinar acolo. Întâi merg la discuţii şi voi vedea ce se întâmplă. Cred că dacă se adună oamenii, oraşul, toţi cei din zonă, în cinci ani de zile luăm campionatul!”, a spus Florin Manea la ProSport LIVE.
Fiul lui Nicolae Manea nu e la prima tentativă de a o prelua pe UTA, el manifestându-și interesul pentru Campioana Provinciei și în urmă cu doi-trei ani.

Recomandările redacției