niniFormația arădeană a strâns rândurile pentru derby-ul denumit în lumea baschetului feminin românesc „El Clasico de România”. Marele meci al Univ Goldiș ICIM de la Târgoviște e programat luni seară, de la 19,00, atunci când se scontează că Sala Sporturilor de lângă Turnul Chindiei va fi arhiplină.
Avantajul moral al victoriei din tur reușită de galben-albastre, conturată după un meci controlat de Arad cu autoritate, se vrea contracarat de noul atu al dâmbovițencelor, care au reușit să se califice în optimile Euroligii. Arad și Târgoviște sunt singurele campioane ale României din 2000 încoace, așa că se va juca având supremația pe masă. Tabăra târgovișteană n-a uitat eșecul din tur, iar acum e limpede că vrea revanșa şi va încerca să profite de avantajul terenului propriu.
Conștient de miza uriașă a confruntării, antrenorul gazdelor de luni, Florin Nini, încearcă să reducă din presiunea ce le înconjoară pe eleve sale. „E o partidă absolut normală, de campionat. Pentru mine este important ca fetele să fie relaxate şi să joace la capacitate maximă”, a transmis Florin Nini, citat de site-ul oficial al grupării pe care o înfruntă arădencele.
Programul Cupei Europei
În altă ordine de idei, turneul final al Cupei Europei Centrale se va derula în perioada 23-24 februarie, la Brno (Cehia). Prima semifinală începe de la ora 15,00 (ora locală) şi ea opune reprezentantei României, Univ Goldiş ICIM, echipa cehă Kara Trutnov. Urmează confruntarea dintre Valosun Brno (Cehia) şi Work Force DKSK Miskolc (Ungaria). A doua zi, finala mică are loc cu începere de la ora 14,00, iar finala mare se joacă de la ora 16,00. Jocurile au loc în Mestska Sportovni Hala, locație cu o capacitate totală de 3.500 de locuri.

Recomandările redacției