pureceEvoluțiile bune în tricoul „Bătrânei Doamne” l-au recomandat pe Florin Purece pentru o aventură în primul eșalon. Concordia Chiajna a profitat de faptul că împrumutul tânărului mijlocaș a expirat în vara anului trecut și i-a oferit acestuia un contract pe un an de zile, cu posibilitate de prelungire pe încă doi. Numai că gruparea ilfoveană a retrogradat la finalul acestui sezon și arădeanul a fost înștiințat deja că nu va continua în „alb-verde”.
„Am fi meritat să jucăm și la anul în Liga 1, am avut mult ghinion mai ales pe final de campionat. Am primit goluri decisive în ultimele minute ale unor partide, cu mai multă concentrare și experiență am fi putut evita să se întâmple asta. Personal, îmi pare rău că plec de la Concordia Chiajna. E un club serios, care și-a plătit mereu fotbaliștii la timp, lucru mai rar întâlnit în fotbalul nostru”, a punctat Purece, care a câștigat la gruparea ilfoveană 2.000 de euro pe lună.
Cifrele mijlocașului ofensiv nu sunt deloc rele pentru primul sezon în Liga 1. În cele 27 de partide jucate (fie ca ti­tular sau rezervă), Florin Purece a strâns două goluri (cu Ceahlăul și CSMS Iași) și cinci pase decisive. Arădeanul a mai punctat odată și în Cupa României, în sfertul de finală împotriva câștigătoarei trofeului, Petrolul Ploiești. Teoretic, aceste realizări, dar și potențialul mare, l-ar înscrie pe fotbalistul lui Atletico pe lista de achiziții a altor formații din elita fotbalului românesc. În ultimele zile, s-a vehiculat și un interes al „câinilor roșii”, însă fotbalistul spune altceva: „Am citit doar în presă, pe mine nu m-a căutat nimeni de la Dinamo. În schimb, am contacte cu alte echipe de Liga 1, mi-ar plăcea să se concretizeze unul dintre ele. Deocamdată, însă, mă bucur de vacanță, căci a fost un an solicitant pentru mine”.
Inevitabil, discuția s-a scurs și spre o eventuală revenire la UTA, echipa ce l-a lansat în fotbalul mare. „Nu zic nu, însă prioritatea mea este să prind un contract în Liga 1. Dacă UTA ar fi promovat în această vară și m-ar fi dorit m-aș fi întors fără îndoială acasă. Oricum, e devreme să spun unde voi evolua în sezonul următor. Până la urmă și Atletico, clubul de care aparțin, va avea un cuvânt de spus”, a adăugat mijlocașul de 22 de ani.

Recomandările redacției