Conducerea județului Arad, alături de parlamentarii liberali, continuă campania  prin care încearcă să-și ascundă incompetența și să dea vina pe actualul guvern pentru situația dramatică a sistemului sa­nitar arădean. „Cei de la Consiliul Jude­țean Arad și, mai nou, marele spe­cialist în Sănătate Eusebiu Pistru încearcă să intoxice opinia publică, cu tot felul de fumigene, menite să convingă arădenii că spitalele sunt în paragină din cauza actualului guvern. După ce au jefuit ani de zile Spitalul Județean, liberalii plâng că nu mai au bani de investiții. După ce firmele lor de casă au trăit ani de zile pe spatele pacienților, care au fost nevoiți să-și aducă de acasă până și banalul algocalmin, acum cei de la PNL încearcă să dea vina pe actualul guvern, pentru că nu sunt bani. Mai au tupeul să vorbească Cionca sau Pistru, după ce am pierdut cele 5 mi­lioane de euro pentru Ambulatoriu, din cauza incompetenței șefilor liberali de la Consiliul Județean Arad ? Mai au tupeul să vorbească cei de la PNL, după ce în vară a fost evacuat UPU de la Jude­țean, în care s-au investit aproape trei milioane de lei, pentru că ploua pe bolnavi, atât de prost a fost făcută lucrarea? Mai are tupeu să vorbească gașca penelistă, care a îngropat sistemul sanitar arădean în ultimii 12 ani, după ce procurorii DNA au descins la Spitalul Județean și Consiliul Județean, din cauza licitațiilor măsluite pentru achiziția de aparatură medicală ? Dacă nu au soluții, cei din conducerea CJA să își dea demisia și să nu mai dea vina pe un guvern care este în funcție de două luni de zile. Atunci când a candidat în 2016, domnul Cionca nu
le-a spus arădenilor că nu e în stare să rezolve pro­blemele din Sănătate și că va sta cu mâna întinsă la guvern. Cu siguranță, dacă le spunea, azi nu mai era președinte.
Așa cum a promis și ministrul Sănă­tății, Florian Bodog, în vizita de la Arad, tot ceea ce ține de guvern cu privire la sistemul sanitar arădean va fi dus la îndeplinire. Începând de la asigurarea salarizării personalului, suplimentarea numărului de medici și asistente, majorările salariale, continuând cu dotarea spitalului cu aparatură nouă, până la ieftinirea medicamen­telor sau evitarea situației ca de la 1 martie copiii cu sindrom Down să rămână fără asistenți personali sau însoțitori, așa cum a decis Guvernul Cioloș, o situație față de care nu am văzut să protesteze Cionca sau Pistru.
Le cer liberalilor să ia mâna de pe sistemul sanitar arădean, de pe banii pacienților din Arad, să oprească jaful din spitale. Și le garantez că, atunci când furtul se va opri, vom avea bani suficienți pentru rezolvarea multor probleme din sistem“, spune deputatul PSD Arad Florin Tripa.    (G.C.)

Recomandările redacției