vizitiuNoua senzaţie a halterelor din România este Florin Vizitiu, sportiv legitimat la CSM Arad, unde este pregătit de Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan. Cele două medalii de bronz bifate la Campionatul Mondial de cadeţi, plus două medalii de aur şi una de argint obţinute la Europenele de cadeţi, dar şi cele trei titluri naţionale de seniori sunt cele mai importante performanţe din 2013, Vi­zitiu fiind desemnat şi sportivul anului în Arad. Dar halterofilul CSM-ului nu vrea să se oprească aici, pentru că marile provocări de abia acum încep:
În pregătire cu lotul olimpic
„Este în pregătire la lotul olimpic, pentru că la sfârşitul lunii aprilie va concura la Europenele de seniori. La 56 de kilograme, fosta mea categorie, e concurenţă puternică, nu doar că are şanse la medalie, dar îl văd campion european de seniori, am mare încredere în el. În mod normal merge şi la Jocurile Olimpice, pentru că nu are cine să îl bată în ţară, dar e devreme să vorbim de Rio, deocamdată să îşi facă treaba în acest an. La lot au fost în pregătire şi Bilegan şi Călugă­reanu, dar ei s-au întors acasă pentru o perioadă”, ne-a declarat Adrian Jigău, desemnat cel mai bun antrenor al anului 2013 în Arad.
Concursurile încep în martie
Jigău şi Sebeşan au 35 de sportivi la antrenamente, iar primul concurs oficial pe plan intern este programat în perioada 18-22 martie, când va avea loc Cupa României de juniori II. „Îmi doresc să deplasez un lot cât mai numeros, dar totul depinde de buget. Vom vedea atunci cum ne organizăm şi pe cine vom conta”, mai spune Jigău, care în decurs de doar 3 ani a dat lovitura cu secţia de haltere, reţeta succesului venind şi ca urmare a selecţiilor permanente făcute în şcoli.

Recomandările redacției