FOTO: (UTA Media Design)

Echipa fanion a Aradului își trimite „satelitul” la „duel” cu stindardul județului Alba. Unirea Alba Iulia a repornit motoarele din fotbalul județean, dar proiectul nu pare fi unul foarte solid, din moment ce există importante restanțe bănești către fotbaliști și chiar probleme cu achitarea baremelor de arbitraj.
Dar, „alb-negrii”strâng deocamdată din dinți și, în ciuda vicisitudinilor și ale importantelor absențe din lot, nu concep să rateze cele trei puncte în fața „lanternei roșii”. „Este cazul să spargem și noi gheața în dreptul victoriilor de pe teren propriu, cu atât mai mult cu cât runda trecută am pierdut pentru prima oară și în deplasare. Nu vreau să folosesc cuvântul disperare, dar este clar că se înfruntă două echipe în mare criză de puncte, două echipe foarte tinere. Le suntem datori fanilor cu un prim succes acasă și vom face totul să-l obținem. Pentru mine este și un duel mai aparte, fiindcă la UTA am petrecut cea mai frumoasă perioadă din cariera mea”, a punctat Radu Andone, care a evoluat în „alb-roșu” între 2004 și 2006. Antrenorul ardelenilor are o serie de absențe importante, cum ar fi fundașii Mardare, Matei (ambii suspendați) și Oprea (accidentat), mijlocașul Joldeș (accidentat), respectiv atacantul Sulea (neinclus în lot). Totodată, Selagea și Lăsconi sunt incerți până la ora partidei.
Tânăra echipă a „Bătrânei Doamne” a bifat etapa trecută un rezultat pozitiv după 7 eșecuri consecutive. A scos remiza alba în fața cojudețenei Lunca Teuz Cermei, rezultat ce îi prinde bine mai mult la capitolul moral. „Am tot așteptat un rezultat pozitiv pentru un restart. Deși ne-am fi dorit să fie victorie cu Cermeiul, el a venit etapa trecută, iar până la finalul turului facem tot posibilul să nu mai pierdem. Primul pas în acest sens trebuie să-l facem mâine, în fața unei formații la fel de tinere, dar cu trei-patru jucători experimentați, care, din păcate, ne cam lipsesc nouă. În principiu, va fi un duel echilibrat, știm că ei nu s-au simțit prea bine acasă până acum și sperăm să îi încurcăm și noi. Mergem la victorie, dar mai ales pentru a confirma creșterea din jocul nostru, din ultimele etape”, a precizat Dan Oprescu, unul dintre tehnicienii UTA-ei II, alături de Cristi Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin.
Delegația arădenilor va porni astăzi dimineață spre Zlatna (locul de disputare a confruntări din runda a 11-a a Ligii a 3-a) fără Trabalka (accidentat), Gîrbiță (suspendat) și, probabil, Stahl, care a fost bolnav toată săptămâna.

Recomandările redacției