„Foca“ pecicană a găzduit o dublă lansare de carte despre plantele zonei

0
209
Primarul Petru Antal a apreciat utilitatea scrierilor despre flora pecicană
Primarul Petru Antal a apreciat utilitatea scrierilor despre flora pecicană
Primarul Petru Antal a apreciat utilitatea scrierilor despre flora pecicană

Originala clădire a Centrului de Informare Turistică din cadrul Fermei de Bivoli –  având forma unei focistilizate, a găzduit în premieră, sâmbăta trecută, o dublă lansare de carte. Acțiunea marchează în acest fel Ziua Mondială a Mediului, Consiliul Local Pecica continuând astfel tradiţia începută în 2011, de lansare a unor volume despre bogăţiile naturale din zonă cu ocazia acestei zile.

Profesor Ioan Moldovan și biologul Cristian Bodi-Moldovan au lansat două volume: „Pecica şi elementele periculoase ale vegetaţiei”, cu plantele toxice din zonă și varianta în limba maghiară a volumului „Pecica şi farmacia sa verde” – „Pécska zöldpatikája”. Publicul a fost invitat de asemenea la o „călătorie în timp, cu patru decenii în urmă, când eu şi alţi colegi, cu toţii preocupaţi de protecţia mediului şi ecologie, am vizitat zona Bezdin“,  imaginile fiind prezentate pe ecranul interactiv al Centrului de Vizitare.

Prezent la lansare, primarul Petru Antal a spus printre altele: „o să publicăm şi în anii următori – în limba română şi maghiară, cărți de acest gen, cu amănunte inedite și utile despre bogăţiile naturii pe lângă care trecem zi de zi, fără să le remarcăm”.

La dubla lansare a fost şi primarul comunei Vinga, Sorin Negrei, alături de ecologişti din comună, cu care autorii pecicani  au o bună relaţie de colaborare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.