Focar de coronavirus în Liga 2: Petrolul Ploiești are 5 fotbaliști infectați

0
516

Cinci fotbaliști de la Petrolul Ploiești au fost depistați pozitiv cu COVID-19. „Lupii galbeni” ar fi trebuit să înceapă meciurile din play-off-ul pentru promovare, însă acestea sunt acum amânate.

Așa cum era de așteptat, FRF a pus stop meciurilor echipei ploieștene, care urma să debuteze în play-off-ul din Liga 2 sâmbătă, pe terenul lui UTA.

Petrolul a primit știrea la finalul antrenamentului de astăzi. Autoritățile au început ancheta epidemiologică. Ploieștenii ar fi trebui să plece la Arad cu avionul astăzi, însă s-au văzut nevoiți să anuleze tot!

Cei 5 fotbaliști în cauză, printre care Younes Hamza, vor repeta testele în această seară, oficialii echipei având dubii cu privire la veridicitatea rezultatelor!

Șeful DSP confirmă: „Lotul intră în izolare 14 zile, jucătorii internați!”

Bogdan Nica, șeful DSP Prahova, confirmă existența cazurilor și spune că ancheta este demarată de astăzi dimineață, după ce medicul echipei a transmis rezultatele testărilor. „Testele au fost făcute la un laborator acreditat. E o anchetă mai complexă, fiindcă trebuie să indentificăm contacții nu doar din lot, ci și la nivel de club și familii. Vineri, probabil, vom avea tabloul concret. Cert este că cei 5 jucători vor fi internați la Spitalul din Câmpina, iar restul lotului intră în izolare pentru 14 zile. La testele anterioare au ieșit cu toții negativ, prin urmare cineva din club a adus virusul recent în grup. Din păcate, toată lumea s-a relaxat și ajungem la astfel de situații complicate”, a spus acesta pentru GSP.ro.

Reacție din partea UTA

Petrolul ar fi trebuit să întâlnească UTA în primul meci din play-off-ul pentru promovarea în Liga 1, însă meciul va fi disputat la o altă dată. Situație incomodă, având în vedere faptul că se va ajunge la un calendar chiar mai comprimat decât în prezent!

Laszlo Balint, antrenorul de la UTA, a comentat știrea pentru GSP.ro: „Acum am aflat și noi, suntem surprinși, eram gata de meci. Ne pare rău să auzim așa ceva, nu e incomod doar pentru Petrolul, ci și pentru noi și tot fotbalul românesc. Toată lumea trebuie să fie atentă în continuare, mai ales că nu ne mai ajută nici calendarul. Și la Liga 1 și la Liga 2 se joacă deja foarte comprimat și orice veste de acest gen dă totul peste cap. Le dorim sănătate celor de la Petrolul, sperăm să fie totul în regulă. Am înțeles și noi că vor repeta testul, ar fi bine să fie doar o alarmă falsă. Iată că eram pregătiți de meci și acum trebuie să ne facem antrenamentele și să ne pregătim de următorul joc. Nu avem ce face, nimeni nu și-a dorit așa ceva. Acum așteptăm reluarea campionatului”, a declarat Balint.

sursa: gsp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.