Focar de Covid la Șiștarovăț

0
464

Potrivit datelor transmise, luni, de către Ministerul Sănătăţii, cea mai mare incidenţă cumulată a îmbolnăvirilor de coronavirus – 52,02 se înregistrează în localitatea Şiştarovăţ din judeţul Arad. Autorităţile anunţă că acolo este focar la centru de recuperare din Cuveșdia.

Opt localităţi din judeţ sunt în zona roşie, conform spuselor DSP. 

Şiştarovăţ numără doar 350 de locuitori şi 52 de cazuri confirmate, toate fiind într-un centru de recuperare.

 Situaţia epidemiologică este analizată de DSP Arad pentru fiecare localitate în parte pentru a vedea dacă există o situaţie de răspândire comunitară sau sunt cazuri izolate.Toate cazurile pozitive înregistrate în comuna Şiştarovăţ provin dintr-un centru de recuperare situat în satul Cuveşdia, unde persoanele pozitive sunt în izolare, în cadrul centrului, conform reglementărilor legale în vigoare.

În ceea ce priveşte debutul de an şcolar, autorităţile din acest judeţ, încă analizează datele epidemiologice existente, pentru a lua o decizie.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad analizează datele epidemiologice existente, în vederea luării deciziilor pentru începerea în maximă siguranţă a noului an şcolar. Situaţia pentru fiecare unitate de învăţământ va fi prezentată Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va emite o hotărâre în baza propunerilor venite dinspre cele două instituţii amintite.

Cele opt localităţi din judeţul Arad, aflate în zona roşie sunt: Şiştarovăţ, Pleşcuţa, Moneasa, Dezna, Buteni, Conop, Bârsa, Tauț. Alte 16 localităţi sunt în zona galbenă.

În judeţul Arad, de la debutul pandemiei de coronavirus au fost depistate 2.034 cazuri, dintre care 5 numai în ultimele 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.