Asociația de locatari a unui bloc din Piața Spitalului a făcut sesizări peste sesizări la diverse instituții, dar cererile sale au rămas fără ecou. De la Primărie și Poliția Locală, la Gospodărirea Comunală niciun reprezentant nu s-a sinchisit să rezolve problemele unor oameni care au strâns semnături, dovadă că sunt nemulțumiri în rândul tuturor locatarilor din bloc. Gunoaiele tronează chiar în mijlocul lor și boschetarii își fac adăpost în curtea blocului, dar tot locatarii plătitori de taxe riscă amenzi pentru că i-a pus pe drumuri pe polițiștii locali.
„Au venit doi polițiști, mi-au cerut buletinul și le-am dat o copie. Mi-au spus că dacă vin și nu găsesc boschetari în curte, ma amendează. Cei de la Gospodărirea Comunală au zis că ei nu sunt trimiși de Primărie să curețe acolo (n.r.- terenul aparține Primăriei Arad). Vor să redea circuitului turistic Cetatea Aradului dar nu sunt în stare să mențină centrul orașului curat”,
ne-a spus Zoltan Rașca, în vârstă de 73 de ani, pensionar.
Pare că instituțiile care ar trebui să îmbunătățească și să mențină calitatea vieții în Arad nici nu mimează vreun interes de a veni în sprijinul cetățeanului care n-are decât să suporte mizeria, gunoaiele și boschetarii care se instalează prin centrul municipiului. Ba mai mult, li s-a pretins să plătească serviciile publice de igienizare, pe un teren care aparține Primăriei, teren care nu a putut fi preluat în proprietate privată din posesia Primăriei.
„Am depus două adrese la salubritate, câte una la Primărie și Enel, iar domnul Rașca a fost la Gospodărirea Comunală. Cei de la Retim spun că nu ei au mutat containerele sub geamurile oamenilor, ci Primăria. Au fost oameni ai străzii care au dat foc la tomberon, chiar lângă cele două transformatoare. Gospodărirea Comunală a zis că Primăria nu îi plătește să intervină acolo și noi ar trebui să îi plătim, dar Primăria nu a vrut să ne lase nouă terenul pentru a-l administra, adică să facem o parcare largă și o zonă verde. Noi am făcut curat cât am putut dar acum este prea mult, e un focar de infecție, salubritatea nu mai intervine și apar din ce în ce mai des oameni ai străzii. În timpul verii, trebuie să suportăm mirosul care vine de la gunoaie și intră în casele noastre și sunt apartamente care au numai geamuri spre curte. Înainte mereu era curat, înainte să fie mutate containerele aici, sub geamurile oamenilor. Potrivit legii, trebuie să fie minim 15 metri distanța de la geamuri la containere, dar la noi nu sunt nici 5. Când am fost în audiență la Primărie, mi s-a promis că un reprezentant va veni să discute problema cu noi înainte să mute containerele, dar nu s-a întâmplat așa și ne-am trezit cu faptul împlinit. Ce mi s-a spus este că sunt foarte multe sesizări și că trebuie să aștept că durează, dar până când să mai așteptăm?”, a spus Viorica Cozmi, președintele asociației de locatari. Solicitările depuse de locatarii unui întreg bloc nu primesc răspuns, atunci dacă o singură persoană depune o adresă, care sunt șansele să fie luată în seamă – noi am zice mici spre nule.

 

Recomandările redacției