Focarul de COVID-19 de la Pecica se extinde. DSP face teste în centre sociale

0
1003

Situația a scăpat de sub control la Pecica, unde focarul de infecție se extinde. Dacă de dimineață, autoritățile raportau 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica, numărul infectărilor a crescut în câteva ore. Toate s-au descoperit prin testare, ceea ce înseamnă că numărul îmbolnăvirilor ar putea fi și mai mare decât cel raportat deocamdată. Bolnavii -17 la număr au diferite forme, iar unele cazuri ar putea ajunge la spitalul din Ineu.

În urma finalizării efectuării analizelor de laborator de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Arad crește numărul confirmărilor pozitiv la Covid-19 în rândul beneficiarilor și angajaților din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica. Astfel, un beneficiar și 2 angajați au fost și ei confirmați pozitiv. Bilanțul în urma testărilor efectuate în centrul de la Pecica se ridică la 10 beneficiari și șapte angajați.

Având în vedere dispozițiile Direcției de Sănătate Publică și a protocoalelor în vigoare, persoanele depistate pozitiv la infectarea cu COVID-19 vor fi transferate la Spitalului Orășenesc Ineu pentru monitorizare specializată și tratament, dacă situația o impune, susține Erika Stark, director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Vizavi de această situație, primarul orașului Pecica, Petru Antal face apel la locuitori să nu se panicheze și să fie responsabili. Ca o măsură preventivă, de mai multe săptămâni personalul lucrează în ture de câte 14 zile, timp în care nu are voie să părăsească clădirea Centrului de Îngrijire și Asistență.

Țin să precizez că unitatea aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad, noi, autoritățile locale, nu avem nicio competență sau atribuție în ceea ce privește funcționarea acesteia.

Colaborăm cu DSP și DGASPC pentru a implementa măsurile impuse de situație. Vreau să vă rog să nu vă panicați, persoanele infectate s-au aflat izolate în unitate și nu s-a pus problema pericolului transmiterii comunitare.

Vă reamintesc că avem cu toții datoria civică de a respecta măsurile impuse de starea de urgență, pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi și a împiedica infectarea cu coronavirus.

Fiți responsabili, nu ieșiți din casă doar dacă este absolut nevoie, purtați mănuși și mască și respectați toate măsurile de igienă! , a spus Petru Antal, primarul orașului Pecica.

Aproape 140 de angajați, în izolare

DGASPC Arad precizează că în baza bunei colaborări cu DSP Arad și cu sprijinul Consiliului Județean Arad, vineri au fost recoltate probe biologice de la alți 52 de angajați din toate centrele destinate persoanelor adulte încadrate în grad de handicap, care sunt în izolare la locul de muncă. Chiar sâmbătă expiră cele 14 zile de carantinare preventivă pentru aceștia, urmând să se efectueze recoltări pentru alți 139 de angajați care intră în izolare la locul de muncă în centrele pentru copii și adulți.

În continuare sunt implementate măsuri preventive și se întreprind eforturi susținute de limitare a răspândirii și contaminării cu virusul COVID-19 în toate centrele și casele de tip familial din subordinea DGASPC Arad, mai precizează directorul DGASPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.