Fonduri mai mari pentru sistemul social arădean

0
618

Copiii și tinerii din centre sociale vor avea șanse mai mari la îngrijire și confort, dacă de asta se vor ocupa asociații. Mai întâi, aceste servicii trebuie să fie contractate, după ce, Consiliul Județean (CJA) face demersuri în acest sens. Contractarea serviciilor sociale a revenit în atenția asociațiilor de profil, pentru că Guvernul României a crescut recent, standardul de cost pentru serviciile sociale.

Chiar la începutul acestei săptămâni, consilierii județeni au aprobat demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea de servicii sociale destinate copiilor/tinerilor găzduiți în centre rezidențiale – case de tip familial. Este vorba despre șase loturi de contracte, fiecare lot deservind un număr de maximum 12 copii și tineri.

Cei de la CJA subliniază că astfel, pentru fiecare beneficiar se alocă sume mult mai consistente care acoperă întregul necesar. Și până acum, la Arad s-au mai făcut demersuri în această direcție. „Precizăm faptul că anul trecut standardul de cost a fost considerat descurajator pentru asociații, nefiind suficient pentru asigurarea serviciilor sociale minimale.

Mulțumesc premierului Ludovic Orban, care repară o mare nedreptate făcută de guvernele PSD, și alocă fonduri suficiente pentru contractarea serviciilor sociale. În județul Arad noi am început o reformă în domeniul serviciilor sociale, și deciziile guvernului, mai ales creșterea standardului de cost, ne încurajează să continuăm. Persoanele din categoriile defavorizate sunt preluate în case de tip familial sau centre unde sunt foarte bine îngrijite, și în condiții (inclusiv financiare) mult mai convenabile și pentru stat și pentru administrațiile locale“, spune președintele CJA, Iustin Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.