Fonduri nerambursabile pentru serviciile medicale în ambulatoriu

0
510

Asistența medicală în regim ambulatoriu – adică fără internare este o problemă la nivel de municipiu și județ. Spitalul Județean și secțiile acestuia sunt aglo­merate întotdeauna, arădenii încercând să se trateze așa, fără să plătească, cu bilet de trimitere de la medicul de familie. De asemenea, mulți pacienți vin trimiși de la medicii specialiști, pe alte secții.
Astfel, eficientizarea serviciilor medicale asigurate în regim ambulatoriu – cu atât cu cât și serviciile de spitalizare sunt aglomerate ar trebui să fie o prioritate.
În aceste condiții, consilierii județeni au aprobat recent proiectul ,,Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia judeţului Arad”. Cu alte cuvinte, cei de la CJA vor să primească fonduri europene pentru a eficientiza asistența medicală în regim ambulatoriu. Dacă proiectul va fi finanțat se vor primi peste 13,74 milioane de lei.
Consiliul Judeţean va beneficia de 8.885.127,78 lei, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de 4.810.080,45 lei, iar Spitalul din Ineu de 45.909,00 lei. Sumele sunt destinate pentru modernizarea Ambulatoriului (CJA), respectiv pentru echipamente medicale (cele două spitale).
Aleșii județului au aprobat contribuţia proprie a Consiliului Judeţean, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2 la sută din valoarea eligibilă a proiectului: 177.702,57 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.