Aleșii județului vor să promoveze politici publice la nivelul județului. Mai precis, cu un proiect orientat spre asta, administrația publică ar urma să fie mai eficientă. Asta, pentru arădean s-ar traduce scurt, prin strategii de dezvoltare mai bune și servicii publice eficientizate. Administrația arădeană a accesat aproape jumătate de million de lei în acest sens.

Consiliul Judeţean a fost notificat de către Ministerul Dezvoltării Regionale că proiectul depus de Arad va primi fonduri nerambursabile.

„Promovarea politicilor publice la nivelul judeţului Arad” urmează să intre în etapa de selecţie şi contractare. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă.

„Prin acest proiect se va elabora Strategia de dezvoltare a judeţului Arad pentru perioada 2021 – 2027 şi două strategii sectoriale (culturală şi energetică). Valoarea totală a proiectului este de 466.480,00 lei (TVA inclus), iar cofinanţarea din partea Consiliului Judeţean Arad este de 9.329,60 lei, reprezentând 2% din valoarea totală“, menționează conducerea Consiliului Județean, într-un proiect care va fi supus aprobării.

Recomandările redacției