Fonduri pentru investiții în zonele afectate de inundații

0
887

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş promite că va solicita căutarea de surse de finanțare pentru investiții în protejarea de calamități, a mai multor zone din județ.

În vizita sa în Arad, oficialul a fost însoţit de specialiştii pe domeniile ape şi păduri din cadrul Ministerului, precum şi de reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale „Apele Române“ (ANAR), ai Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri şi ai Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Arad. Acesta s-a întâlnit la Ineu cu primarii din zona bazinului hidrografic Crișul Alb, inspectând totodată zonele afectate de inundațiile recente.

Oficialul a enumerat mai multe lucrări de investiții pentru protejarea mai multor localități, de inundații. Între acestea s-au numărat investiții în zona Ineu, Beliu și Moneasa. La Beliu a fost recepționată o astfel de lucrare. „Vom căuta surse de finanțare din bugetul propriu, pentru finalizarea lucrărilor care schimbă fața orașului Ineu. De asemenea, am cerut să se aloce bani în regim de urgență pentru zonele afectate de inundații. Banii se vor recupera din Fondul Solidaritatea al UE“, a precizat Ioan Deneș.

De asemenea, ministrul a spus că se vor aloca fonduri pentru amenajarea de perdele forestiere de-a lungul autostrăzilor, Aradul fiind cuprins pe mai multe proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.