Fondurile pentru subvențiile la motorina folosită în agricultură vor fi alocate

0
402

Agricultorii arădeni trebuie să știe că, fondurile destinate subvenției pe motorină vor fi alocate în curând.

Ministerul Agriculturii pregătește banii pentru subvenția la motorina folosită în agricultură. Conform unei hotărâri postate pe site-ul propriu al MADR, suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2019 este de 580.000.000 de lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita alocărilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2019.

Agricultorii au avut ca termen data de 31 ianuarie 2019 inclusiv să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie – 31 decembrie 2018 (trimestrul IV al anului 2018).

Solicitările s-au depus la centrele judeţene ale Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură de către administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal şi au fost însoţite de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei pe litru.

În prezent APIA mai are de achitat sumele pentru motorina utilizată în activitatea agricolă în trimestrele III și IV din 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.