Ford, care vrea să încheie perioada de pierderi în Europa, a anunţat că nu intenţionează să facă noi reduceri a capacităţilor sale de producţie în regiune şi că există semne că piaţa începe să se stabilizeze, transmite Bloomberg.

Suntem într-un moment în care nu mai avem de făcut anunţuri privind capacitatea. Întotdeauna am spus că vom monitoriza situaţia şi, dacă va fi şi mai dificilă, vom reacţiona. Simţim că am adoptat acţiunile adecvate’, a afirmat Stephen Odell, şeful Ford Europa.

Ford încă intenţionează să-şi diminueze prezenţa în Europa până în 2015, a avertizat Odell. În iunie, vânzările producătorului auto american pe principalele sale 19 pieţe europene au crescut cu 6,4%, faţă de un declin de 6,5% al industriei auto.Această performanţă a majorat cota de piaţă a Ford de la 7,2% la 8,2%.

Industria auto în Europa începe să arate semne de stabilizare. Încă nu estimăm o redresare dar există cu siguranţă indicii promiţătoare, a explicat şeful Ford Europa.

În octombrie 2012, Ford a confirmat că va închide până în 2014 fabrica din oraşul belgian Genk, unde lucrează 4.300 de angajaţi, şi va transfera producţia la uzina din Valencia (Spania), ca parte a procesului de restructurare a operaţiunilor Ford din Europa.

La fabrica Ford din oraşul Genk (estul Belgiei), inaugurată în 1964, se produc modelele de clasă medie Mondeo şi Galaxy precum şi minivanurile S-MAX. Compania americană a anunţat că următoarea generaţie a modelelor Mondeo, S-MAX şi Galaxy va fi transferată în Valencia (Spania), iar 4.300 de angajaţi de la Genk îşi vor pierde locurile de muncă.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

 

 

(AS – autor: Mihaela Dicu, editor: Mariana Nica)

 

Recomandările redacției