Formularele privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani vor fi completate de părinți la alegere

0
279

Formularele privind vaccinarea copiilor vor fi distribuite în școli în 13 septembrie, pentru a fi completate de părinți. Totuși, cei care nu o vor face nu vor fi sancționați, dar demersul are ca scop să se vadă care este dorința de imunizare, conform ministrului Educației.

Părinții vor trebui să răspundă la întrebările dacă „copilul este vaccinat sau nu?” și „în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?”. În ceea ce privește ultima întrebare, ministrul a spus că există riscul ca foarte mulți părinți să răspundă cu „nu”.

În cazul în care majoritatea părinților vor refuza să-și vaccineze copiii, fiind vorba despre cei cu vârsta peste 12 ani, „atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”, a spus ministrul.

Scopul acestui demers este ca pentru acei părinți care vor decide că sunt de acord cu vaccinarea, să se poată organiza echipe mobile în acele școli.

Formularele vor fi apoi strânse de către inspectoratele școlare care le vor da mai departe direcțiilor de sănătate publică.

Amintim că, Ministrul a declarat că în fiecare școală a fost desemnată o persoană cu atribuții în protecție sanitară, care va asigura legătura între DSP și părinți, pentru a le explica avantajele și necesitarea vaccinării anti-Covid la copii, conform digi24.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.