Formularul prin care se donează 2% din impozitul pe venit, prezentat pe înțelesul tuturor

0
325
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Angajații de la Finanțe vin cu o serie de precizări cu privire la formularul 230, pentru a veni în sprijinul contribuabililor. De altfel, acestora li se explică ce este cu acest formular, cum se completează și cum se depune. De men­ționat că formularul 230, „Cerere privind destinația sumei până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”, se depune până pe 25 mai.
„Potrivit prevederilor art. 17 din Legea nr. 207/2015 pri­vind Codul de procedură fiscală (CPF), cu modificările și completările ulterioare, subiect al raportului juridic fiscal este contribuabilul care, conform prevederilor art. 18 din același act normativ, își poate îndeplini obligațiile fiscale personal sau printr-un împuternicit, desemnat potrivit legii. Conform Instrucțiunilor de completare a formula­- rului menționat, acesta se completează de către contribuabil sau de către împuternicit, înscriind cu majuscule, citeț și corect datele prevăzute de formular și se depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, în format de hârtie, direct la registratura organului fiscal, în speță administrațiile județene, sau prin poștă, cu confirmare de primire.
Formularul poate fi depus și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii, respectiv în baza unui certificat digital calificat sau prin serviciul «Spațiul Privat Virtual», în situația în care contribuabilii persoane fizice sunt înregistrați ca utilizatori ai acestui serviciu”, se arată într-un comunicat de presă al Finanțelor.
De menționat că în situația în care formularul 230 a fost completat de un împuternicit, trebuie să se anexeze împuternicirea în original sau în copie legalizată, conform prevederilor art. 18 din Codul de Procedură Fiscală. „Formularul 230 «Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii»  poate fi descărcat gratuit accesând link-ul: https://static.anaf.ro/static/ 10/Anaf/formulare/D230_OPANAF_3695_2016.pdf”, se mai arată în comunicat.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.