După ce a rămas în Liga a IV-a cu toate că a fost ultima în clasament la finalul campionatului trecut, Șoimii Șimand a profitat la maxim de faptul că Șepreușul s-a retras din competiție și și-a făcut trupă bună pentru noua stagiune. Chiar dacă l-a pierdut pe Bebe Mitu, formația antrenată de familia Ruska (tată și fiu) a demonstrat forță în fața uneia dintre formațiile ce intenționa să se lupte la promovare.
Pecica a pierdut, însă, fără drept de apel (0-4), meciul fiind decis de „dubla” lui Ioan Ruska, plus reuși­tele lui Petrilă și Faur. „Cu toate că au avut și ei ocazii, chiar în pri­mul minut și nu au jucat rău, noi am reușit să ne impunem prin unitatea grupului. Am schimbat sistemul de joc și mentalitatea, iar băieții, cu toate că toți lucrează, s-au mobilizat și au ve­nit la două antrenamente săp­- tămânale și au înțeles ceea ce dorim de la ei. Atât eu cât și ta­tăl meu care antrenăm această echipă. Am dat chiar eu primul gol, din pasa lui Berar, tot Ci­prian fiind faultat în careu pentru un penalty transformat tot de mine. A doua repriză oas­peții ne-au dominat copios, dar au încercat să ne prindă cu pase lungi, respinse totuși ușor de noi, mai ales că pe linia de fund, toți avem peste 1,85 înălțime. I-am surprins tot noi de două ori pe contraatac, cu pase perfecte în gaură și am marcat prin Pe­trilă și Faur. Cred că un aspect important, poate decisiv, al me­ciului a fost marcarea om la om a lui Arsene, iar astfel «creierul» lor nu a putut să-și pună în va­loare colegii din atac”, a fost relatarea succintă a antrenorului – jucător al Șimandului.
„Fără ajutorul tatălui meu și al familiei Cordoș care ne sprijină, fotbalul nu prea mai era prezent în Liga 4-a la Șimand. Primăria ne ajută și ea, baza materială este foarte bună și vrem ca în acest campionat să nu mai fim pe ultimul loc, să ne fie rușine, cum am pățit anul trecut. De aceea i-am adus și pe Berar, Petrilă, Faur și Măcinic, dar l-am pierdut pe Bebe Mitu.Vrem să creștem de la meci la meci și să avem o comportare onorabilă”, a încheiat Jany Ruska.
Formații:
Șoimii Șimand: Vaida – Ma­lan­cu, R. Pocioioan, I. Ruska, Cătană – Berar (Puie), Țigan, Ujog (Măcinic), Balogh – Petrilă, (B. Pocioian).
Progresul Pecica: Ciornei – Grăj­dean, Șiclovan, Ew. Wild, Ponta – Huțanu, Arsene, Vasilca, Kiș (Mol­do­­van) – Roșuț (Grigoriță), Trif (Idris).
Arbitri: Cristian Trif, Cristian Coroban, Paul Ardelean
Etapa următoare, a treia, sâmbăta viitoare, Șimandul va juca la „matineu”, la Lipova, iar Pecica va primi vizita celor de la Curtici de la ora 17.00.

Recomandările redacției