Forțele tinere își spun cuvântul la Sebiș

0
574

de VOICU SIDA 

De Ziua Copilului, la Sebiș a fost organizată o întâlnire cu copiii în parc. La evenimentul desfășurat în aer liber și organizat de Primăria Orașului Sebiș, copiiii au fost însoțiți și de părinți. La această activitate a participat și domnul Ionel Bulbuc, vicepreședintele CJA, iar în deschiderea evenimentului a luat cuvântul Cristian Feieș, primarul orașului Sebiș, dar și domnul viceprimar Marius Turnea. Cei doi au precizat că este o bucurie pentru copii – această mare zi de sărbătoare de 1 iunie, fiind totodată și o zi de relaxare în urma acestui microb de Covid-19, care ne-a ținut în pandemie atâta timp.

Domnul primar și domnul viceprimar au mai precizat că masca nu trebuie uitată. Încă o mai folosim și trebuie să o folosim în spații închise, iar cei doi edili îndeamnă la vaccin, dacă încă nu l-ați făcut.

Din păcate, le-a cam stricat bucuria copiilor, venind de peste dealuri, un potop de ploaie, în timp ce aceștia se bucurau de tobogane și de alte jocuri în parc.

Apreciez activitatea și inițiativele domnului primar și a viceprimarului, Sebișul cunoscând o modificare în ce privește înfrumusețarea și gospodărirea orașului”, a precizat domnul vicepreședinte al CJ Arad, Ionel Bulbuc.

Să mergem pas la pas, să vedeți ce am făcut prin oraș și ce vreau să mai fac“, a sunat invitația primarului

Am fost condus de cei doi edili, Cristian Feieș și Marius Turnea prin oraș, unde adevărat, din cele spuse ne-au lăsat fără cuvinte la fața locului. Dar ceea ce ne-au mărturisit cei doi, deja le auzim de la cetățeni, care sunt mulțumiți de activitatea în forță a dumnealor.

Domnule primar, eu întotdeauna înainte de a purta discuția cu un primar, când mă deplasez într-o comunitate, abordez câțiva cetățeni, pentru a-mi spune despre activitatea alesului lor. Vă spun că s-a vorbit foarte frumos și încă se vorbește despre activitatea dumneavoastră și a viceprimarului, ceea ce m-a bucurat foarte mult.

– Mă bucur să aud așa ceva, aceasta dovedește că nu s-au înșelat când mi-au dat votul de încredere.

Mulți cetățeni zic în felul următor: „Aici era un gard viu. Când Doamne, a dispărut, că în urmă cu câteva zile a fost aici și acum, uitați cum este?“ Este vorba de un spațiu de lângă o fântână. Dar să revenim, domnule primar la ale noastre. În mare, vă rog să-mi precizați câteva din realizările dumneavoastră, căci ele oricum se văd.

– Am modernizat sistemul de colectare a apelor pluviale în zona centrală. Numai bine că am și văzut la fața locului, venind o ploaie torențială peste orășelul de pe Criș, Sebiș. De asemenea, am început modernizarea Parcului Libertății din centrul orașului, renunțând la gardul viu care arăta nu prea bine, iar în plus, o să mai facem un sistem cu borduri pentru a preveni intrarea mașinilor în parc.

Am regularizat valea care străbate orășelul nostru, având în vedere că erau fel de fel de arboreți în albia văii. Aici i-am avut ca parteneri pe cei de la Apele Române. Vedeți cum arată acum și cum era odată.

În piață am reglementat traficul, amenajând un sens giratoriu provizoriu. În timpul cât funcționează piața, îl demontăm pentru bunul mers al acesteia, după care din nou îl reamenajăm. Continuăm cu această reamenajare și totodată cu modernizarea unui sediu privind controlul și verificarea alimentelor din orașul Sebiș, dar și a comunelor din împrejurime. Acest serviciu va avea activitate pe Valea Crișului până în zona Hălmagiului.

Pe lângă asta, am amenajat o zonă, unde sunt amplasate tomberoanele pentru gunoi, dar am mai amenajat și grupurile sanitare de la Școala Gimnazială.

Tot în această zonă, am mai făcut niște modernizări în fața instituțiilor, pe unde sunt și sediile băncilor și poșta.

Am repus în funcțiune cele două fântâni arteziene. De fapt, noi avem șapte, dar acestea nu mai funcționează.

De asemenea, în acest mandat voi începe construirea a trei blocuri de locuințe. Am început în forță și nu am stat pe gânduri mult. Ceea ce am discutat noi aici, deci, este floare la ureche, pe lângă ce voi mai face pentru sebișenii mei și pentru satele ce ne aparțin nouă.

În luna august, vom avea o activitate culturală, iar în septembrie vom mai scoate cetățenii la o întâlnire ca să mai uite prin ce am trecut cu toții în mare parte din cauza Coronavirusului.

Domnule primar, să vă ajute Dumnezeu și vă mulțumesc pentru colaborare. Succes!

Voicu Sida

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.