Consiliul Județean Arad, găzduiește, între 19 și 21 aprilie, cea de a doua ediție a Forumului Eco­nomic Internațional cu tema „Modernitatea, etica și reforma în dezvoltarea economică în context regional și international” premise, provocări, oportunități”.
Evenimentul este organizat de Filiala Arad a Patronatului Național Român și Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad și va găzdui reprezentanți ai mediului de afa­ceri și administrativ din România, Republica Moldova, Serbia, Ungaria și Italia. Dintre participanţi la eveniment îi aminim pe prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, prof. univ. dr. Andrei Marga, fost ministru, Cornel Nistorescu, director Cotidianul şi Petre Roman, fost prim-ministru al României. Din partea autorităţilor vor fi prezenţi Iustin Cionca, preşedintele CJA, primarul Gheorghe Falcă, iar guvernul României va fi reprezentat de Florentina Horgea, prefectul judeţului. „Forumul își propune să fie o platformă de comunicare și schimb de experiență între firme din țările din estul și centrul Europei. Principalele domenii de participare sunt agricul- tura, producția alimentară, industria ușoară, industria lemnului, industria textilă și comer­- țul, iar o componentă importan­tă a Forumului va fi dialogul social transfrontalier”, a declarat Ciprian Demeter, președintele filia­lei Arad a Patronatului Național Român.
Dincolo de componenta economică, în cadrul Forumului vor fi abordate teme de mare actualitate dezvoltarea durabilă între statele vecine; problematica ocupări locurilor de muncă în zona de Vest a României; rolul diplomației în dezvoltarea economică; rolul mass-media asupra economiei; rolul eticii în mediul de afaceri; dimensiunea etica a omului de afaceri.
Sub auspiciile Forumului va avea loc și lansarea a două volume semnate de prof. univ. dr. Andrei Marga și prof. univ. dr. Vasile Morar. Evenimentul va fi prezentat de prof. univ. dr. Gheorghe Schwartz și va avea loc vineri 20 aprilie, de la ora 15.00.
(G.A.)

Recomandările redacției