Produs al generației 1997-1998 de la Atletico Arad, Alexandru Sabău a „virat” în urmă cu patru ani de zile spre fotbalul italian. Fost coleg cu Man, Petre sau Costin, fotbalistul de bandă stânga a fost cooptat mai întâi de Academia lui Internazionale Milano, pasul spre competițiile de juniori făcându-l la ASD OltrepòVoghera, în Serie D.
O accidentare nefericită i-a întrerupt cariera în Peninsulă, iar acum o ia de la capăt acasă, la Arad. „La echipa de liga a patra din Italia am suferit o ruptură de ligamente, m-am și operat acolo, dar am revenit în țară și am făcut recuperarea cu Norbi Varga. Când m-am pus pe picioare, Norbi mi-a propus să joc la Cermei până în vară. Aici, mi-am propus să joc cât mai mult și cât mai bine și să bat la poarta ligilor superioare. Vreau să joc neapărat mai sus, poate chiar la UTA, însă nu știu dacă aș avea ușa deschisă acolo”, spune fotbalistul de 20 de ani al lui Radu Anca și Roland Nagy.
După ce a debutat în urmă cu trei runde, Sabău a spart gheața și la capitolul goluri marcate cu ocazia disputei de sâmbătă, câștigată cu 4-0 de Lunca Teuz Cermei în fața celor de la Mama Mia Becichercul Mic. Masivul fotbalist a înscris cu un șut din întoarcere ce s-a dus printre picioarele portarului Micu. „Mă bucur de acest gol, dar mai ales de faptul că am întrerupt seria de înfrângeri. Trebuia să ne revenim odată și odată, iar sâmbătă chiar am jucat bine și ne-am creat și alte ocazii pe lângă cele patru goluri. La Cermei mă pregătesc bine, joc mijlocaș stânga, post pe care m-am specializat și sper să-mi aduc contribuția și la alte rezultate bune. Puțin probabil să rămân la Cermei și din vară, mai ales că nu am contract cu această echipă”, a adăugat tânărul fotbalist de bandă crescut de Cristi Păcurar și Francisc Tisza.

Recomandările redacției