A fost lansat proiectul educațional „Polițistul, prietenul meu!”

0
386
parteneriat
Vor fi organizate activităţi preventive

Poliţia Locală Arad a demarat un proiect educaţional în colaborare cu Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob”. Directorul general al Poliției Locale Arad, Viorica Graur, a semnat un parteneriat educațional cu Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări  „Caius Iacob” Arad, reprezentat de directorul acestei instituții de învățământ, prof. Smaranda Căpățână.

Obiectivele generale ale proiectului, intitulat „Polițistul, prietenul meu”, în care cele două instituții au consimțit să se implice, constă în realizarea unei educații eficiente anti-victimizare și anti-infracționale în rândul copiilor, identificarea, organizarea și desfășurarea în condiții optime a activităților de prevenire, respectiv identificarea partenerilor locali, în vederea colaborării la realizarea activităților de prevenire  a infracțiunilor care au ca țintă copiii sau sunt săvârșite de copii.

Pentru atingerea obiectivelor menționate, copiii vor fi implicați în activități recreativ-educative specifice, care să conducă la creșterea sentimentului de siguranță în comunitate, respectiv la creșterea nivelului de încredere în autoritățile locale. Nu în ultimul rând, prin modul în care vor fi gândite aceste îndeletniciri, cadrele didactice vor fi familiarizate cu metode noi de stimulare a copilului pentru desfășurarea anumitor activități, în vederea însușirii unor cunoștințe reale din domeniul respectiv; scopul colateral al acțiunilor planificate este și acela de dezvoltare a abilității cadrului didactic de a construi un mediu educațional care să motiveze copilul în procesul de cunoaștere și valorificare a cunoștințelor referitoare la diversele comportamente deviante.

„Ne onorează să fim parte a unui astfel de proiect, în care sunt implicați tinerii și dascălii lor, cu atât mai mult cu cât există un interes vădit din partea instituției de învățământ, de a contribui la dezvoltarea unei educații civice coerente a elevilor care frecventează  școala.”, a spus Viorica Graur, director general Poliția Locală Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.