Fost şef ANAF despre deciziile de impunere: Va fi apocalipsa fiscală, mai rău ca la declaraţia 600

0
911

Fostul şef ANAF Gelu Diaconou susține că, decizia de a trimite, în noiembrie, decizii de impunere pe ultimii cinci ani va provoca o adevărată apocalipsă fiscal. Se anunță a fi mai rău decât s-a întâmplat în primăvară, cu declaraţia 600.

„Românii vor năvăli la Fisc pentru a cere să li se corecteze deciziile de impunere, pentru că o eroare din 2013 se propagă şi asupra următorilor ani, iar aceste erori vor fi greu de corectat,” a declarat Diaconu pentru Adevărul.

Fostul şef ANAF crede că ar fi fost normal ca deciziile de impunere să fi fost trimise treptat, pentru că Fiscul avea toate bazele de date de la CNAS încă din 2016. „S-au trezit acum, în preajma prescrierii şi le trimit pe toate deodată. Va fi un dezastru comparabil cu declaraţia 600 dacă le trimit pe toate. Oamenii se vor duce la ANAF şio vor cere să li se corecteze eroarea. (…) Bazele de date pe care le-am primit de la CNAS conţin foarte multe inexactităţi”

Diaconu estimează că în noiembrie vor fi trimise decizii de impunere pentru circa 600.000 – 700.000 de liber profesionişti, plus alte 1,5 milioane pentru alte categorii de contribuabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.