Fosta contabilă de la „Caius Iacob” ajunge după gratii

0
544

Doina Adriana Şerb, contabilul-şef al Şcolii Gimnaziale „Caius Iacob”, fosta Generală 22, a fost condamnată la închisoare. Tribunalul Arad a anunţat, în data de 16 iunie, sentinţa în dosarul care o vizează:„Condamnă pe inculpata Şerb Doina Adriana la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, se arată în soluţia pe scurt.

Contabila îi solicitase patronului unei firme de construcţii care efectua lucrări la şcoală un procent de 10 la sută din facturi, adică  10.575 de lei, în nume propriu. Patronul anunțase autoritățile, iar angajata a fost prinsă în flagrant, în timp ce își primea șpaga, în 18 februarie 2020.

Contabila a „primit” executare pentru că, în anul 2018, a fost condamnată într-un alt dosar penal, unul pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe. Doina Adriana Șerb fusese condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce ar fi fost implicată într-un scandal. Sentinţa fusese emisă de Judecătoria Arad şi menţinută de Curtea de Apel Timişoara. În dosarul luării de mită, Tribunalul Arad a decis deci că „revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare stabilită inculpatei prin sentinţa penală nr. 815/11.04.2018 a Judecătoriei Arad, definitivă prin decizia penală nr. 657/A/05.06.2018 a Curţii de Apel Timişoara şi dispune executarea acestei pedepse. Contopeşte pedeapsa de 3 ani închisoare cu pedeapsa de 6 luni închisoare în pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de pedeapsă de 2 luni, inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 2 luni închisoare”. Această sentință nu este definitivă, ea putând fi încă atacată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.