Alături de Iosif Petschovschi şi Flavius Domide, Marcel Coraş este unul dintre cele mai răsunătoare nume pe care le-a dat Aradul fotbalistic. A jucat la UTA încă de la copii şi juniori, a scris istorie pentru Sportul Studenţesc în cupele europene și îmbrăcat tricoul naționalei României în 36 de partide. Are și 6 goluri marcate, dintre care unul la Campionatul European din Franţa ’84, sub comanda lui Mircea Lucescu.

În Divizia A a mai jucat la Victoria Bucureşti, chiar în ultimele două sezoane înainte de Revoluţie. În 1988-1989, cel poreclit „Dulapul” Marcel Coraș chiar a câștigat trofeul „Gheata de argint” a Europei, cu 36 de reușite în campionatul intern, fiind devansat de către un alt fotbalist român, Dorin Mateuț. În total are 408 de prezențe pe scena primului eșalon fotbalistic al României și 146 de goluri marcate. A ieșit golgheter în Divizia A în sezonul 1983-1984, cu 18 reușite, pe când activa la Sportul.

După 1990, Coraş a activat în campionatele din Grecia (la Panionios) şi Franţa (la Aurillac), iar spre final de carieră a mai îmbrăcat tricourile Universității Cluj, UTA-ei și pe cel al lui Motorul Arad.

Fostul internațional arădean care a atins, astăzi, frumoasa vârstă de 60 de ani a îmbrăcat și treningul antrenorului la UTA, FC Baia Mare, FC Bihor, ACU Arad și din nou UTA. A fost și conducător de club la echipa fanion a orașului natal, dar și la Gloria până la desființarea clubului în anul 2014. Astăzi, Marcel Coraș privește ca un simplu suporter ceea ce se întâmplă într-un fotbal arădean cu puține lumini și destule umbre.

Recomandările redacției