Fosta judecătoare Lavinia Coțofană, în mijlocul unui nou scandal

1
679

Fosta judecătoare de la Arad și fost ofițer SRI se află în mijlocul unui nou scandal, de data aceasta la București. Gabriela Firea a dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB, care a făcut plângere către DNA împotriva jafului de la Spitalul Gomoiu. Fosta judecătoare Lavinia Coțofană, director juridic la ASSMB, a redactat o plângere către DNA.

Povestea supraevaluărilor de la Spitalul Gomoiu dospește în interiorul primăriei de ani buni. Facturile umflate la “Gomoiu” și la “Foișor”, cele două mari obiective renovate în ultimii ani, s-au transformat aproape într-o legendă urbană. Dar nimeni din primărie sau ASSMB n-a avut curajul să facă o mișcare, pentru că acele lucrări, care au costat aproape 50 de milioane de euro, leagă gruparea din jurul lui Sorin Oprescu de gruparea Gabrielei Firea. Practic, supraevaluările au fost făcute în perioada lui Oprescu și decontate și plătite în mandatul Firea, în ciuda avertismentelor Corpului de Control al Guvernului, care a reclamat furturile din bani publici, scrie libertatea.ro.

În mai 2019, ajunge director juridic la ASSMB Lavinia Coțofană, fosta judecătoare de la Arad. „Ca director juridic la Spitalul Colțea câștigasem o sumedenie de procese pentru spital. M-au luat la ASSMB. Mi-am dat seama după aceea că m-au luat sperând că voi pierde procesul cu constructorul de la «Gomoiu» și, astfel, să spună că dacă nici cu mine nu l-au câștigat, nu mai era nimic de făcut”, a explicat pentru Libertatea Lavinia Coțofană. Mai mult, pe parcursul procesului, directorul juridic a văzut că multe probleme fuseseră ascunse. Aceleași lucruri le-a sesizat și directoarea ASSMB Daniela Blîndu.

Directorul juridic a făcut, pe 11 octombrie 2019, o plângere penală împotriva constructorului și a consultanților angajați de primărie. Ea a reclamat inclusiv falsificarea procedurii de achiziție pentru “Gomoiu”, dar și umflarea lucrărilor care au urmat.

A dat plângerea șefei ei, care a încercat s-o trimită mai departe, dar între timp Blîndu a fost dată afară. Apoi, a dat plângerea penală noului director al ASSMB, Mihai Savin, venit de la Apa Nova. “Acesta a dus-o la primărie, dar nu s-a întâmplat nimic”, spune fostul magistrat.  După ce a insistat în trimiterea plângerii către DNA, Lavinia Coțofană a primit ieri decizia de demitere din funcția de director juridic.

Lavinia Coțofană a fost judecătoare la Arad după ce înainte a lucrat mai mulți ani ca ofițer SRI. În anul 2016 pe fondul unor declarații făcute de judecătoare, CSM a decis excluderea sa din magistratură. Cotofană s-a angajat la Direcția Juridică a Spitalului Colțea și apoi la ASSMB.

1 COMENTARIU

  1. Pasărea pe limba ei piere! Această păsărică cu pene ,,albastre,,face ce știe ea mai bine! Diversiuni pe unde umblă,reclamații etc. Cred că ar trebui să se reprofileze,nu înainte de a-se ,,pocăi,,Altfel ori ce ar face, nu mai este credibilă! Zbor lin pe cerul albastru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.