Sorții au decis ca Poli Iași să fie adversarul UTA-ei în 16-imile Cupei României, prilej de trăiri speciale pentru Ionuț Popa. Experimentatul antrenor e prins în lupta dintre echi­pele la care a adunat cele mai multe partide, în Copou fiind comparat la un moment dat cu marele domn mol­dovean, Ștefan cel Mare. Altfel, e greu de spus dacă cele două echipe țin cu adevărat la obiectivul Cupei și asta pentru că ieșenii nu au deplasat nu mai puțin de opt dintre fotbaliștii importanți la Arad, în timp ce utiștii nu par dispuși să-și forțeze toți titularii.
Chiar și aliniind multe rezerve pe arena „Motorul”, Poli Iași pleacă favorită, iar Ionuț Popa știe asta. „Știu că de la ei vor lipsi unii jucători, dar au cu cine îi înlocui, nu vă faceți probleme și încă jucători cam de la același nivel. Oricum și cei de la Iași sunt la curent cu absențele noastre, unele destul de importante. Dar, probabil, vor evolua jucători care nu prea au făcut-o până acum în campionat și îmi doresc ca ei să confirme. Să nu devină acei «plângăcioși» care nu joacă și nu îi bagă nimeni în seamă. Mi-aș fi dorit să jucăm această partidă din Cupă de pe o altă poziție în clasament. Meciu­rile pierdute în campionat au ca­uzat o stare de frustrare deosebit de mare, au fost un coșmar pentru noi. În plus, ne pare rău că nu am reușit să jucăm meciul cu Baloteștiul duminică, pentru că echipa nu poate ține ritmul. Dar oaspeții au refuzat, probabil se bazează că echipa noastră va fi obosită după meciul de Cupă. Ferească Dumnezeu de prelungiri mâine, pentru că atunci va fi și mai rău în condițiile în care noi nu avem un lot numeros”, a punctat antrenorul principal al UTA-ei.
Poli Iași începe, astăzi, un nou sezon în Cupa României, competiție în care a atins faza sferturilor de finală în stagiunea trecută, când a fost eliminată în prelungiri de FC Botoșani. Și acum teamul din Copou speră să ajungă în fazele superi­oare, ba chiar visează la trofeu într-o competiție ce poate asigura mut mai ușor decât în campionat o prezență în cupele europene. „Vreau să mer­gem cât mai departe în Cupa Ro­mâniei, este o competiție prin care putem ajunge în cupele europene. Asta le-am spus și jucătorilor. Cei care vor fi pe teren la Arad au șansa să demonstreze că mă pot baza pe ei și în campionat, în meciurile care urmează. Vreau să-i văd și în meciurile oficiale că dau totul, nu doar la an­trenamente. Mergem să câștigăm la Arad și să ne calificăm. De ce nu, ne dorim chiar să și câștigăm competiția. Indiferent cu ce echi­pă va juca UTA, suntem echipa de primă ligă și trebuie să mer­gem mai departe”, a declarat an­trenorul Politehnicii Iași, Flavius Stoican. La rândul său, președintele executiv Adrian Ambrosie a declarat că Iașiul poate obține calificarea, chiar dacă vor rămâne acasă mai mulți jucători importanți.
„Principalul” moldovenilor a decis să-i menajeze în acest meci pe Rusu, Frăsinescu, Sin, Panțîru, Qaka, Flores, Cristea și Platini. Apoi, Mihalache, Moussa și Mongongo sunt accidentați, la fel ca și utiștii Stahl și Benga.
Formații probabile:
UTA: Bodea – Costin, Manea, El Hasni, Copaci – Petra, Enescu – Janos, Matei, Vădrariu – Pop.
Iași: Cobrea – Gallego, Mihăescu, Dwubeng, Pârvulescu – Chelaru, Cioi­nac – Danale, Mimoun, P. Petre – Enoh.
Arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe) – Stelian Slabu (Brașov), Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Marius Chiorean (Cluj).
Observatori FRF: Cornel So­rescu (Pitești), Petru Boroș (Oradea)
Partida de Cupă, UTA – Iași, începe la ora 16 și se vede în direct pe Digi Sport, Telekom Sport și Look TV.

Recomandările redacției