UTA a întors meciul cu Bacăul și are certitudinea că din vară poate încerca să se implice în lupta pentru promovarea în Liga 1 după două sezoane dezamăgitoare. Până una alta, însă, „roș-albii” vor să termine onorabil sezonul în fața unor adversari aflați peste ea în clasament, însă niciunul pe loc promovabil. Mâine, confruntarea are și un aer de derby la nivelul campioanelor unui fotbal din alte vremuri, talente ca Dobrin, Petschovschi sau Domide fiind în Top 10 (poate chiar Top) all-time la nivelul jucătorilor români.

 

FC Argeș, partenerul de întrecere de mâine dimineață (ora 11), de pe arena „Nicolae Dobrin” din Trivale, chiar a avut interzis, conform regulamentului, spre elită și – probabil – concentrarea nu a mai fost aceeași. „Alb-violeții” au avut rezultate contradictorii, ultimul eșec, chiar în intermediara de miercuri, stând mărturie acestui fapt. Trupa piteșteană a fost bătută de retrogradata ACS Poli, iar dorința de revanșă față de suporteri e mare înainte de vizita „Bătrânei Doamne”. „Acum fiind final de campionat, cred că unii dintre jucători nu se mai pot concentra şi motiva la meciuri. Am ratat din toate poziţiile, iar când am tras pe spaţiul porţii, a apărat portarul Timişoarei. Ei au avut un singur şut pe poartă din care au şi înscris. Suntem echipa extremelor. Putem învinge pe cine nu te aştepţi, dar putem fi învinşi de cine nu ne aşteptăm. Întotdeauna am luat apărarea jucătorilor, însă de data aceasta nu mai este cazul pentru că domnul Cristi Gentea şi domnul primar Ionică au făcut tot posibilul ca salariile să intre în contul jucătorilor în ziua jocului. Motivaţia fotbaliştilor pentru a câştiga acest meci era faptul că sunt cu banii la zi , dar şi cota lor de piaţă. Jucătorii sunt datori atât faţă de mine, cât şi de conducerea clubului. Din acest motiv sunt obligaţi să câştige meciul cu UTA, de sâmbătă, de la ora 11. Cu UTA voi încerca să fiu mai inspirat în alegerea celui mai bun 11-ce. Voi face schimbări în echipă aşa cum am făcut după fiecare înfrângere. UTA este o echipă de mijlocul clasamentului, care, ca şi noi, nu are grijile retrogradării. Voi trimite în teren o echipă ofensivă pentru că nu avem decât varianta victoriei”, a spus Augustin Eduard, tehnicianul lui FC Argeș după demisia lui Emil Săndoi.

Presiunea celor șase partide fără succes cântărea greu în vestiarul „Bătrânei Doamne”, așa că punctele cu Aerostarul au venit ca un pansament. Acum, „roș-albii” ar trebui să fie și mai dezinvolți în exprimare, cu mențiunea că – totuși – Cristi Păcurar se gândește de două ori până să trimită cea mai bună formulă de joc pe teren contra argeșenilor. „Un joc oficial la nici trei zile distanță de precedentul, legat și de o deplasare destul de lungă, dar mai ales faptul că avem cinci fotbaliști la un cartonaș galben de suspendare pentru meciul cu Petrolul, ne pune pe gânduri. În plus, unii fotbaliști nu au scăpat total de problemele medicale, cum ar fi Șeroni sau Ivan, așa că vom știi doar în dimineața jocului pe cine vom conta. Întâlnim o echipă foare bună, care, cred eu, era mult mai sus în clasament dacă avea drept de promovare. Dar, oricum jucătorii vor dori să-i demonstreze noului antrenor, cu nume (n.a. se vorbește că Nicolae Dică va prelua echipa din Trivale, din vară) și, în plus, să spele puțin impresia mai puțin bună lăsată la Timișoara. Tot lotul este peste media ligi secunde, dar mă impresionează în special fotbaliștii care evoluează de la mijloc în sus, ca Năstăsie, Buhăescu sau Florescu, dar mai sunt și alții. Dar, ne luăm măsuri și vom face tot posibilul să scoatem maxim de la jocul de mâine, asta e sigur”, a punctat antrenorul secund al „roș-albilor”.

FC Argeș pare a avea tot lotul complet pentru vizita arădenilor, care – în schimb – nu pot conta pe Manea (suspendat), Stahl, Coulibaly și Miculescu (accidentați), dar și Kanda (trimis la echipa a doua, dar și cu ceva probleme medicale).

Formații probabile:

FC Argeș: N. Grecu – Oancea, Turda, Hreniuc, Şerbănică – Andr. Panait, Enceanu, I. Năstăsie, Ed. Florescu – Barbu, Buhăescu.

UTA: Orlic – Ciucur, El Hasni, Melinte, Copaci – Hrezdac, Neagu – Costin, Matei, C. Rus – D. Popa.

Arbitri: Claudiu Marcu – Iacob Florin, Erchian Inus (toți din Constanța). Rezervă: Marius Spînu (București)

Observatori FRF: Andrei Ioniță (București), Ștefan Donciu (Sfântu Gheorghe).

Recomandările redacției