Foștii profesori Cristian Moisescu și Ioan Crîsnic, comemorați de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”

0
345

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad i-a comemorat, miercuri, 18.05.2016, pe doi foști profesori – Cristian Moisescu și Ioan Crîsnic, prin dezvelirea unor plăci comemorative, la sediul Facultății de Științe Socio Umane și Educație Fizică și Sport și în Campusul Facultății de Medicină din cadrul UVVG.
La eveniment au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, Arhiepiscopul Timotei Seviciu, care a susținut o slujbă de sfinţire a plăcilor comemorative, conf. univ. dr. Cristian Bențe și conf. univ. dr. Andrei Anghelina – prorectori ai UVVG, conducerile celor două facultăți, cadre didactice, familiile profesorilor Cristian Moisescu și Ioan Crîsnic, studenți și masteranzi.
Asist. univ. Alciona Sasu, din cadrul Facultății de Medicină a UVVG, a precizat: „Mulțumesc în numele familiei și al meu personal Universității de Vest „Vasile Goldiș” pentru acest gest, care este de aducere aminte a tatălui meu și care cred că spune multe despre va­loarea oamenilor din Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. Tatăl meu, Cristian Moisescu, a fost un om care a iubit foarte mult studenții și a crezut, încă de la început, de la înființare, în această Universitate pe care a iubit-o și a investit întreaga viață în ea”.
Unti333tled-1Conf. univ. dr. Cristian Măduța, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat că: „Universitatea noastră i-a adus un omagiu celui care a fost lect. univ. dr. Cristian Moisescu, prin dezvelirea unei plăci comemorative, care va rămâne pentru toți studenții pe care, în cei peste 20 de ani de activitate în cadrul Universității, i-a sfătuit și le-a dăruit o vorbă bună, prin înțelepciunea, perseverența și bunătatea sa. Profesorul Cristian Moisescu a reprezentat pentru mulți un model de urmat, nu doar în ceea ce privește viața academică, ci și în ceea ce priveşte administrația publică din Arad. Profesorul Cristian Moisescu va rămâne în memoria noastră pentru bunătatea și respectul pe care l-a acordat tuturor colegilor din Universitate. Ne vom amintit de fiecare dată de omul Cristian Moisescu și de bunătatea lui”.
Conf. univ. dr. Carmen Neamțu, decanul Facultății de Medicină, din cadrul UVVG, a amintit faptul că profesorul Ioan Crîsnic a fost unul dintre cei care au pus bazele Facultății de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, fiind totodată și un cadru didactic de excepție, iubit de studenți.
Joi, 19.05.2016, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, prin Facultatea de Medicină Dentară, va dezveli, la Clinica Stomatologică din Vlaicu, o placă comemorativă în memoria prof. Tatiana Duminică, fost cadru didactic al Facultății de Medicină Dentară. Manifestările de comemorare a fostelor cadre didactice Cristian Moisescu, Ioan Crîsnic și Tatiana Duminică se înscriu în cadrul evenimentelor organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad cu ocazia celei de-a XXVI-A ediție a ZILELOR ACADEMICE ARĂDENE, care se desfășoară, în perioada 18 – 21 mai 2016, unde vor avea loc ample manifestări științifice cu participare internațională.
Daniel Albu  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.