cioncaPD-L Arad are, de ieri, un nou preşedinte interimar, lustin Cionca fiind împuternicit de preşedintele interimar Gheorghe Seculici să conducă şi să reprezinte filiala până la 1 august. „Nu este vorba despre ale­gere sau numire, ci despre de­le­­gare. Am fost împuternicit ca preşe­dinte interimar al PD-L Arad pe  perioada în care preşedintele in­terimar Gheorghe Seculici este în vacanţă. Ca preşedinte interimar voi reprezenta filiala arădeană şi voi gestiona problemele curente ale organizaţiei”, a declarat Iustin Cionca.
În proaspăta sa calitate de pre­şedinte interimar, Iustin Cionca a emis, ieri, un comunicat de presă în care acuză Guvernul USL prezidat de prim-ministrul Victor Ponta de incompetenţă şi de dezinformare. Fostul deputat vede în scăderea economică efectele incompetenţei guvernan­ţilor, iar dezinformarea în declaraţiile aceloraşi guvernanţi. „În ultimele luni, Guvernul Ponta aruncă praf în ochii românilor declarând că eco­nomia „duduie”, că avem rezul­ta­te peste aşteptări şi că această creştere economică se datorează exporturilor şi producţiei industria-le. Asistăm la o manipulare a ro­mânilor prin mijloace de co­­mu- nicare în masă aservite. Dincolo de declaraţiile guvernanţilor stau însă cifrele. Raportul Eurostat pe luna mai arată o cădere cu 10,7% a producţiei industriale faţă de luna aprilie. Ca un bilanţ de la venirea la guvernare a USL, din mai 2012, asistăm la o scădere netă cu 3,8% a producţiei industriale”, arată noul preşedinte interimar al PD-L Arad.
Iustin Cionca spune că fe­no­menul manipulării se manifestă nu doar la nivelele centrale ale politicii şi administraţiei ci este evident şi în discursul politic local arădean. „Parlamentarii arădeni ai puterii ne spun de relaţiile economice cu China, de sprijinul oferit de Franţa, de lansarea unui plan naţional de investiţii strategice, dar noi consta­tăm că nivelul de trai se de­gra­dea- ză. Cetăţenii nu pot fi păcăliţi la infinit; ei sunt cei care resimt faptul că economia nu funcţionează. Efectele inflaţiei, a puterii de cum­părare scăzute, se simte cel mai dureros în buzunarele românilor”, arată Iustin Cionca în comunicatul de presă.

Recomandările redacției