Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, condamnat pentru acte de corupţie şi dat în urmărire internaţională, a fost reţinut la Chişinău

0
271

Marţi, preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a anunţat că a luat decizia de retragere a cetăţeniei Republicii Moldova fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat pentru corupţie şi spălare de bani.
„S-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetăţean al României, care s-a ascuns în Moldova. Vreau să vă spun că la propunerea Comisiei pentru cetăţenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetăţenia acestui personaj. Deja organele competente din R. Moldova şi România trebuie să facă schimb de informaţii şi să întreprindă acţiuni pentru a-l expulza din ţară pe acest criminal, conform justiţiei din România”, a declarat Dodon, conform Deschide.md.
Fostul deputat PSD Cristian Rizea – dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani – a fost localizat la Chişinău, anunţa în urmă cu un an Gândul, care prezenta şi imagini cu fostul parlamentar social-democrat. La acel moment, IGPR a transmis că nicio ţară nu a furnizat, prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească internaţionale informaţii care să ducă la depistarea lui Cristian Rizea.
În 12 octombrie, tot Gândul a relatat că, intuind iminenţa condamnării definitive, Cristian Rizea a demarat demersuri pentru obţinerea cetăţeniei moldoveneşti încă din 2018, prin intermediul Ambasadei Repu­blicii Moldova în România.
Surse citate de Gândul.RO arată că obţinerea acestor acte nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a funcţionarilor pu­blici moldoveni afiliaţi PDM şi PSRM, în special a celor care erau responsabili de pregă­- tirea şi semnarea decretelor de acordare a cetăţeniei, adică direct din Cabinetul Preşe­dintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Solicitarea de urgentare a acordării cetăţeniei a venit din partea lui Artur Gumeniuc, care, la momentul respectiv, deţinea funcţia de consilier al Preşedintelui Republicii Moldova pe domeniul apărării şi securităţii naţionale (Secretar al Consiliului Suprem de Securitate). (sursa- news.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.