Fostul edil al orașului Lipova a scăpat de închisoare ca prin urechile acului

0
339

Marius Jurcă, fostul primar al orașului Lipova, în perioada 2008-2012, a fost acuzat de abuz în serviciu, iar ca urmare, în 2017 a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare și cu trei ani de supraveghere după ispășirea pedepsei. Faptele de abuz în serviciu le-ar fi comis în timpul anilor când avea titlul de primar al orașului Lipova. Răsturnarea de situație s-a produs, iar suspendarea nu i s-a revocat, ca urmare, fostul primar nu a mai ajuns după gratii.

În anul 2017, Curtea de Apel a dat sentinţa definitivă, iar pedeapsa lui era în curs de desfășurare.  În anul 2020, când fostul primar se afla în perioada de probă, acesta nu a respectat măsurile de supraveghere stabilite de instanţă. În consecință, i s-a solicitat instanţei revocarea suspendării pedepsei şi încarcerarea fostului primar, mai exact, închisoare.  Judecătoria Lipova a decis: „admite sesizarea formulată de către judecătorul delegat la Biroul executări penale din cadrul Judecătoriei Lipova, la propunerea Serviciului de Probaţiune Arad, precum şi cererea formulată de Oraşul Lipova prin primar. Revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 2 luni închisoare aplicată intimatului Jurcă Marius – Florin, prin Decizia penală nr. 1147/11.10.2017, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara. În consecinţă, dispune executarea pedepsei de 2 ani şi 2 luni închisoare”.

Situația a făcut ca această sentință să poată fi contestată. Sentință, pe care Marius Jurcă, fostul primar, a și contestat-o. A urmat ca dosarul să fie mutat de la Judecătorie la Tribunalul Arad, unde s-a acceptat contestația făcută de primar

 „Admite contestaţia formulată de contestatorul Jurcă Marius – Florin împotriva sentinţei penale nr. 130 din 16.12.2020, pronunţată de Judecătoria Lipova pe care o desfiinţează. Respinge sesizarea formulată de către judecătorul delegat la Biroul executări penale din cadrul Judecătoriei Lipova, la propunerea Serviciului de Probaţiune Arad, precum şi cererea formulată de Oraşul Lipova prin primar, privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 2 luni închisoare aplicată intimatului Jurcă Marius – Florin prin Decizia penală nr. 1147/11.10.2017, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara”.

Cu alte cuvinte, fostul primar a scăpat de închisoare sau l-a scăpat Tribunalul de ani petrecuți după gratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.