Procurorul Dumitru Cismaru, fostul inspector al Secţiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a solidarizat cu procurorul protestatar Florin Roman, s-a ales acum cu un dosar penal. Motivul? Cismaru ar fi condus maşina sub influenţa alcoolului şi ar fi produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane.
„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 14.01.2013, începerea urmăririi penale faţă de numitul Cismaru Dumitru (procuror la PÎCCJ) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoa­nă care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: La data de 26.12.2012, în jurul orei 18.30, în timp ce conducea un autoturism pe Calea 13 Septembrie (din direcţia Ghencea către Şoseaua Progresul), învinuitul Cismaru Dumitru, ajuns la intersecţia cu strada Mihail Sebas­tian, nu a respectat culoarea sema­forului electric şi a produs un acci­- dent de circulaţie intrând în colizi­une cu un alt autoturism care circula regulamentar, soldat cu vătămarea corporală a două persoane. După producerea accidentului, învinuitul Cismaru Dumitru a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, în urma cărora s-a stabilit că, la ora 2020, învinuitul avea o alcoolemie de 1,90 gr. %0 (proba I), iar la ora 21.20, de 1,70 gr. %0 (proba II)”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dumitru Cismaru a fost revocat din funcţia de procuror inspector în cadrul CSM, după ce i-a luat apărarea procurorului protestatar Florin Roman, aducând acuze grave la adresa celuilalt inspector trimis să-l cerceteze disciplinar pe Roman.

Recomandările redacției