În numerele trecute ale ziarului nostru vă informam că fostul prefect al Aradului, Călin Bibarţ, susţinut să obţină această funcţie de Partidul Democrat Liberal, a fost numit într-o funcţie importantă de conducere în Regia Naţională a Pădurilor „Romsilva”, instituţie condusă de pesedistul Adam Crăciunescu, omul de încredere al lui Ilie Sârbu, socrul fostului premier Victor Ponta. Deşi într-o primă fază se vehicula informaţia că pentru Bibarţ a fost înfiinţată funcţia de director al Departamentului Vânătoare, în cele din urmă acesta s-a ales cu o altă responsabilitate în cadrul RNP, cea de director al Departamentului Informatică, Strategii şi Comunicare.
Potrivit CV-ului publicat pe site-ul RNP, Bibarţ este de profesie inginer silvic, a lucrat o perioadă scurtă la un ocol de la Direcţia Silvică Cluj, apoi s-a transferat la Arad, unde a fost pe rând, şef de district, şef de ocol la Lipova, în perioada 2005-2009 şi în perioada 2012-2015, iar între 2009 şi 2012 a fost prefect de Arad. Ceea ce nu scrie este în CV, este că Bibarţ a avut la un moment dat o funcţie importantă în PDL Arad şi că a participat alături de democraţi şi democraţi-liberali la mai multe bătălii electorale. Cu toate acestea, se pare că fostul prefect şi-a schimbat total convingerile politice, pentru că, din informaţiile noastre, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut, împărţea pe Valea Mureşului materiale promoţionale cu Victor Ponta, candidatul PSD. Potrivit surselor noastre, Bibarţ s-ar fi înscris în Partidul Social Democrat, informaţie infirmată însă până acum.
Pentru ca lucrurile să fie însă cât se poate de clare, am trimis o solicitare scrisă la sediul central al PSD, cerând să ni se comunice dacă Călin Bibarţ s-a înscris în partid şi dacă da, de când.
Gurile rele spun că apropierea dintre fostul prefect susţinut de PDL şi Adam Crăciunescu, care a fost, de altfel, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, un exponent de marcă al PSD, atât la nivel central, cât şi la nivelul judeţului Timiş, ar veni în completarea legăturilor de afaceri, cu anumite firme din judeţul vecin, de care nu ar fi străin nici Teodor Ţigan, actualul director al Direcţiei Silvice Arad. Mai mult, prin târg se vorbeşte că Bibarţ ar fi fost avansat la Bucureşti, pentru a scăpa de anumite probleme apărute în cadrul Ocolului Silvic Lipova.
Pesediştii spun că nu îl au în evidenţe
Florin Tripa secretar executiv al PSD Arad, omul care răspunde de organizarea şi organigrama partidului în judeţul nostru, ne-a declarat, referitor la faptul că fostul democrat-liberal Călin Bibarţ, s-ar fi mutat cu arme şi bagaje la social democraţi: „Fostul prefect Bibarţ, nu face parte din organizaţia noastră”. La social-democraţi există cutuma că orice  membru este înscris în organizaţia în care-şi are rezidenţa. Cum Călin Bibarţ s-a mutat în Capitală  cu serviciul, exista posibilitatea ca acesta să fie înscris la PSD Bucureşti. Paul Ionescu, consilier în cadrul filialei  din Capitală şi cu atribuţii în activitatea de organizare ne-a precizat: „Numitul Călin Bibarţ nu se află în evidenţele noastre”.  Aşadar faptele de până acum stau aşa: Călin Bibarţ a „prins” o funcţie foarte importantă în plină domnie a social-democraţilor la guvernare. Nu e cazul să facem pe naivii şi să nu ştim că la acest nivel, o numire de acest fel se face cu „blagoslovirea” partidului aflat la butoane. Că-i sau nu normal, este o altă discuţie. Dar, până la urmă pentru fi siguri de un răspuns cert l-am abordat pe cel în cauză. La întrebarea dacă este sau nu membru  PSD, Bibarţ a răspuns, vexat: „Nu sunt membru PSD, eu chiar sunt un om ocupat nu am timp de poveşti”.
După căderea Guvernului Ungureanu, Bibarţ a fost schimbat din funcţia de prefect. Ocazie cu care, era mai mult decât probabil să se întoarcă la partid. Drept urmare l-am contactat pe Ioan Plaveţi, secretar general al PNL Arad. Acesta ne-a declarat: „Din martie 2015, domnul Călin Bibarţ este secretar executiv şi res-ponsabil de zonă în PNL Arad. Iar până la alegerile din 2017 când fuziunea va fi finalizată şi se vor face alegeri pentru funcţiile din PNL, colegul nostru va deţine această funcţie”.
Ar fi interesant de văzut ce părere au membrii de rând ai noului PNL, mai ales cei care se implică voluntar în campaniile electorale, având în vedere că un „coleg” de-al lor a obţinut o funcţie importantă după ce a „bătut palma” cu social-democraţii, un partid aflat de cealaltă parte a eşichierului politic.
Gabriel Constantinescu
Lucian Şerban

Recomandările redacției