Fostul primar din Zărand – 4 ani și 4 luni după gratii

0
476

Florin Ion Moţ, fostul primar al comunei Zărand, a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare de către Curtea de Apel Timişoara.

Fostul primar fusese condamnat de Judecătoria Arad la 6 ani, 3 luni şi 20 de zile de închisoare, având în vedere că avea și alte condamnări, pentru luare de mită și înșelăciune. Infracțiunile pentru care a fost trimis în judecată de această dată au fost de abuz în serviciu contra intereselor publice și delapidare.

Fostul viceprimar, Ioan Drăgan, a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice , iar fostului contabil al primăriei i-a fost redusă pedeapsa de la un an şi două luni la nouă luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals.

Reamintim că în urma unui control al Curții de Conturi, a fost descoperit faptul că cei trei ar fi aprobat plăţi uriaşe către o firmă care ar fi trebuit să livreze piatră necesară pentru pietruirea străzilor din Cintei și și-ar fi însușit parte din banii comunei.

Fostul primar va face închisoare cu executare, în vreme ce ceilalți doi au „primit” doar cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.