După ce, în vară, Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu, fostul primar al comunei Zărand, Florin Ion Moţ, depusese o cerere Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru admiterea recursului în casație.

„Admite, în principiu, cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Moţ Ion Florin împotriva deciziei penale nr. 833/A din 14 iulie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia penală. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C3, în compunere de trei judecători. Fixează termen de judecată la data de 15 decembrie 2021, cu citarea inculpatului şi asigurarea apărării”, au spus, miercuri, magistrații de la ÎCCJ.

Moț a cerut magistraților și suspendarea executării pedepsei, însă magistrații de la București i-au refuzat-o. Fostul primar își dorește libertatea, însă șansa lui e doar aceea de a cere luarea în considerare a unor noi probe, existând posibilitatea ca sentința de condamnare să nu se schimbe.

Vă reamintim că fostul primar din Zărand, împreună cu fostul contabil al comunei, ar fi comis fapte de delapidare și ar fi aprobat plăţi uriaşe către o firmă care ar fi trebuit să livreze piatră necesară pentru pietruirea străzilor din satul Cintei

Recomandările redacției